Lifestyle

Hálás lesz érte a bőröd: A tökéletes testápolási rutin 3 egyszerű lépésben

A tudatos bőrápolás alatt nemcsak az arcunkat értjük, ugyanúgy nyaktól lefelé is fontos megőriznünk a bőrünk és a testünk szépségét.

A tökéletes testápolási rutin

Ha bőrápolásról van szó, általában csak az arcunkra összpontosítunk. Ez azonban az utóbbi években megváltozni látszik, és egyre többen érdeklődnek a nyak alatti bőr ápolása iránt is. A rendszeres testápolási rutin segíthet a már meglévő problémák kezelésében, a pattanások megelőzésében, a bőrünk szépségének megőrzésében és a káros UV-sugarak elleni védekezésben. Ha te is készen állsz a saját testápolási rutinod kialakítására, akkor kattints a galériára, ahol bőrgyógyászok segítségével összeállítottunk egy egyszerű és áttekinthető tervet, mindössze 3 lépésben!

1. Tisztítás Az, hogy milyen gyakran tisztítod a testedet, az életmódodtól, az aktivitási szintedtől és a bőröd hajlamától is függ. Ha naponta többször is zuhanyozol, akkor lehet, hogy a túltisztítással megfosztod a bőrödet a természetes olajaitól, ami szárazságot, irritációt és esetleg pattanásokat okoz. A szakértők azt javasolják, hogy forró víz helyett inkább langyosban zuhanyozz! Fontos a bőrtípusodnak megfelelő tisztítószer kiválasztása is. Ezek a termékek gyengéd felületaktív anyagokat és hidratáló összetevőket, például glicerint és niacinamidokat tartalmazzanak, ha pedig hajlamos vagy a testszagra, érdemes a hónalj rendszeres tisztítására benzoil-peroxidos lemosót alkalmaznod.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: PureWow

Az ezerféle bőrápolási csodaszer közül olykor igencsak nehéz feladat lehet megtalálni a valóban hatékony összetevőket, akadnak viszont olyanok is köztük, melyek óriási népszerűségük ellenére nem biztos, hogy minden esetben hatékonyak.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.