Napi bizarr: halott apjával élt egy fedél alatt a rendőrség által körözött magyar férfi

Halott édesapjával élt egy ingatlanban egy 53 éves, körözött férfi Mosonmagyaróváron. A férfi édesapja halála után felvette annak nyugdíját – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendszeresen felvette halott édesapja nyugdíját

A közlemény szerint a járőrök azért mentek a mosonmagyaróvári ingatlanhoz, mert információjuk volt arról, hogy a körözött férfi ott tartózkodik.

Miután elfogták, a férfi elmondta, hogy az ingatlanban együtt él tavaly januárban elhunyt édesapja holttestével, amelyet letakart, azóta nem járt a szobájában. A rendőrök megtalálták a mumifikálódott holttestet, az orvos pedig megállapította, hogy a férfi természetes módon halt meg.

A körülmények tisztázása érdekében a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Kiderült az is, hogy a körözött férfi édesapja halála óta rendszeresen felvette annak nyugdíját. A jogtalanul felvett összegből 1 millió 700 ezer forintot átadott a rendőröknek.

A férfit a rendőrök elfogták, majd társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Fotó: 123rf

Eleinte szerencsétlen balesetnek tűnt az ügy, ahogy azonban egyre több részletre fény derült, sokkal rosszabb kép kezdett kirajzolódni az esetről. A rendőrség csütörtökön lépett, egy férfi ellen vádat emeltek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak