Lifestyle

Kellemest a hasznossal: tényleg jó ötlet a nyaralás során átesni a hajbeültetésen?

Manapság meglehetősen sokan küzdenek a hajhullás, hajritkulás problémájával, közülük pedig jó néhányan a hajbeültetés mellett döntenek. Ez nem is meglepő, hiszen ezzel az eljárással - sok más módszerrel szemben - tartós eredményt lehet elérni.

Nagyon nem mindegy azonban, hogy a hajbeültetést hol végzik el, itthon vagy esetleg külföldön? Törökország például egy meglehetősen vonzó úti cél azoknak, akik úgy vélik, egybekötik a kellemest a hasznossal, és a nyaralás során esnek át a műtéten. Hazánkban ugyanis sok török klinika hirdeti a szolgáltatásait.

De vajon tényleg jó ötlet Törökországban megcsináltatni a beültetést? Milyen veszélyei, nehézségei lehetnek, illetve mennyire tartós a hajbeültetés? A mostani cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni.

Megkérdőjelezhető szakmaiság

A hajszálak beültetése egy viszonylag hosszadalmas műtéttel történik, amihez elengedhetetlen, hogy ez eljárást végző szakember nagy tudással és kellő tapasztalattal rendelkezzen. Azt, hogy mennyire biztonságos, illetve mennyire tartós a hajbeültetés, az határozza meg, hogy az orvos mennyire ért a munkájához.

Ha azonban egy török klinikára megyünk, akkor erről nagyon keveset fogunk tudni megállapítani. Nem fogjuk tudni, hogy milyen iskolákat végzett és hogy mennyi tapasztalata van. Ha mutat is fotókat, nem lehetünk 100%-osan biztosak abban, hogy azok valóban a saját munkáiról készültek-e. Egy hazai klinikai, illetve egy magyar szakember sokkal könnyebben és megbízhatóbban leinformálható.

Egészségügyi kockázatok

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy amennyiben a hajbeültetés Törökországban történik meg, például egy nyaralás alkalmával, akkor utána, amikor haza szeretnének jönni, még repülőre kell ülniük. Ennek pedig lehetnek egészségügyi kockázatai. Gondolunk itt például arra, hogy a repülőút során kialakuló nyomásváltozás növeli a vérzékenység kockázatát, ami nyilvánvalóan nem tesz jót a friss műtéti sebeknek.

Hajbeültetés szinte ugyanazon az áron

A legtöbb török klinika, aki hazánkban hirdeti a szolgáltatásait, azzal érvel, hogy sokkal olcsóbban elvégzik a hajbeültetést. Ha azonban egy kicsit jobban is utánanézünk a pontos számoknak, akkor láthatjuk, hogy ennek nem sok a valóságtartalma, ugyanis közel ugyanazon az áron kerül elvégzésre a műtét itthon is.

Nyelvi nehézségek is adódhatnak

Kevés az esélye, hogy a török klinikákon találunk magyarul beszélő embert, de lehet, hogy még az angolt sem beszélik a megfelelő szinten, ami nagymértékben megnehezíti a kommunikációt.

Mivel mégiscsak egy műtétről van szó, ezért nagyon fontos, hogy minden szót értsünk, amit mondanak nekünk. Ha azonban nem értjük teljesen azt, amit hallunk, akkor utólag sok kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

Azt, hogy ezt érdemes-e bevállalni vagy sem, mindenki döntse el maga, de egy biztos: mindenképp alaposan tájékozódjunk, és járjunk utána, hogy hol, milyen szolgáltatást vehetünk igénybe. Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor döntsünk egy magyar klinika mellett!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle