Sokkal gyorsabban megpuhul a hagyma, ha mostantól így dinszteled: pillanatok alatt szép üvegesre párolódik

Van egy olyan konyhai trükk, amit ha bevetsz, pillanatok alatt elkészülhet a dinsztelt hagyma, amely rengeteg étel alapjaként szolgál, de sokan szeretik önmagában, egy kis kenyérrel is tunkolni.
Filléres konyhai praktika, ami tényleg működik
A hagyma az egyik legalapvetőbb hozzávaló a magyar konyhában, éppen ezért kevés olyan háztartás van, ahol ne lapulna legalább néhány fej ebből az egészséges és sokoldalú zöldségből a spájzban. Szinte minden sós ételünk kiindulópontja a hagyma: a pörkölttől a lecsón át a gombás raguig minden recept ezzel kezdődik. Az illata összekapcsolódott az otthon melegével, és sokszor már az ismerős sercegés elég ahhoz, hogy a családtagok tudják, készülőben van valamilyen finomság.
A hagyma azonban nemcsak alapanyag, hanem igazi türelempróba is: a dinsztelés – vagyis amikor a hagymát kevés zsiradékon, alacsony vagy közepes hőfokon puhítjuk és üvegesítjük – időigényes folyamat. Akár 15-20 perc is eltelhet, mire a zöldség eléri a megfelelő állagot, pedig a legtöbben a főzés elején nem szeretnek ennyit várni és pepecselni. Ráadásul, ha valaki türelmetlen, könnyen megégetheti, így a végeredmény kesernyés lesz. Létezik azonban egy apró, de zseniális konyhai trükk, amivel a hagyma dinsztelése percekkel lerövidíthető – és ettől még finomabb, puhább és illatosabb lesz a végeredmény. Galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf




























