5. Levendula a konyhában
A levendula rendkívül sokoldalú fűszernövény a főzésben. Bájos illatával és színével bármilyen egyszerű ételt különlegessé varázsol – nemcsak látványban, de ízben is. Szinte végtelen a levendulával készült desszertek listája, amelyeket érdemes kipróbálni: saláták, torták, palacsinták, piték, fagylaltok, amerikai palacsinták, kekszek, teasütemények, habok és forró csokoládék – mind-mind feldobható ezzel az illatos virággal. Az alábbi receptek otthon is könnyen elkészíthetők, és izgalmas variációkat kínálnak ételekhez és italokhoz egyaránt.
Levendulás salátaöntet recept
Turmixolj össze 6 teáskanál olívaolajat, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 teáskanál limelevet, 2 teáskanál ecetet, egy kevés mézet, valamint 1 teáskanál levendulabimbót. Használd a salátádhoz ízlés szerint – ez az öntet különleges ízt és illatot ad bármilyen friss zöldségnek.
Fotó: Pinterest
5. Levendula a konyhában
A levendula rendkívül sokoldalú fűszernövény a főzésben. Bájos illatával és színével bármilyen egyszerű ételt különlegessé varázsol – nemcsak látványban, de ízben is. Szinte végtelen a levendulával készült desszertek listája, amelyeket érdemes kipróbálni: saláták, torták, palacsinták, piték, fagylaltok, amerikai palacsinták, kekszek, teasütemények, habok és forró csokoládék – mind-mind feldobható ezzel az illatos virággal. Az alábbi receptek otthon is könnyen elkészíthetők, és izgalmas variációkat kínálnak ételekhez és italokhoz egyaránt.
Levendulás salátaöntet recept
Turmixolj össze 6 teáskanál olívaolajat, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 teáskanál limelevet, 2 teáskanál ecetet, egy kevés mézet, valamint 1 teáskanál levendulabimbót. Használd a salátádhoz ízlés szerint – ez az öntet különleges ízt és illatot ad bármilyen friss zöldségnek.