4. Készíts italokat
A levendula csodás italokat varázsol, amelyek enyhítik a fejfájást és a szorongást. A szárított levendulavirág-fejek keverhetők kamillával és más nyugtató hatású gyógynövényekkel, hogy teát vagy akár levendulás limonádét készíts belőlük. A levendulatea nemcsak fogyasztva hasznos: hajmosás után a fejbőrre öntve segíthet a korpásodás csökkentésében is.
Egyszerű tippek levendulatea készítéséhez:
Adj 1 teáskanál levendulabimbót és 1 teáskanál kamillavirágot 4 csésze forró vízhez. Vagy ha szeretnél, a kamilla helyett friss mentaleveleket is használhatsz. Édesítsd mézzel ízlés szerint. Élvezd ezt az illatos, házi készítésű levendulateát család, barátok vagy egy jó könyv társaságában!
Levendulás limonádé recept
Forralj fel 7 csésze vizet egy lábasban. Az első keverékhez önts 4 csészényi forró vizet a levendulabimbókra, és hagyd ázni 10 percig, majd szűrd le. A második keverékhez a maradék vizet öntsd a cukorra, és keverd el alaposan. Ízesítheted rozmaringgal vagy bazsalikommal is, hogy még különlegesebb legyen. Végül öntsd össze a két keveréket egy kancsóban, add hozzá a frissen facsart citromlevet, és tálald jéggel.
Fotó: Pinterest
4. Készíts italokat
A levendula csodás italokat varázsol, amelyek enyhítik a fejfájást és a szorongást. A szárított levendulavirág-fejek keverhetők kamillával és más nyugtató hatású gyógynövényekkel, hogy teát vagy akár levendulás limonádét készíts belőlük. A levendulatea nemcsak fogyasztva hasznos: hajmosás után a fejbőrre öntve segíthet a korpásodás csökkentésében is.
Egyszerű tippek levendulatea készítéséhez:
Adj 1 teáskanál levendulabimbót és 1 teáskanál kamillavirágot 4 csésze forró vízhez. Vagy ha szeretnél, a kamilla helyett friss mentaleveleket is használhatsz. Édesítsd mézzel ízlés szerint. Élvezd ezt az illatos, házi készítésű levendulateát család, barátok vagy egy jó könyv társaságában!
Levendulás limonádé recept
Forralj fel 7 csésze vizet egy lábasban. Az első keverékhez önts 4 csészényi forró vizet a levendulabimbókra, és hagyd ázni 10 percig, majd szűrd le. A második keverékhez a maradék vizet öntsd a cukorra, és keverd el alaposan. Ízesítheted rozmaringgal vagy bazsalikommal is, hogy még különlegesebb legyen. Végül öntsd össze a két keveréket egy kancsóban, add hozzá a frissen facsart citromlevet, és tálald jéggel.