Lifestyle

Próbáltad már? Szúrj a cserepes növények földjébe használt gyufaszálakat - az eredménytől leesik az állad

Gondoltad volna, hogy a használt gyufákat a kertészkedés során újrahasznosíthatod? A növényeid extrém hálásak lesznek, ha megismered és ki is próbálod otthon ezt a trükköt.

Gyufával a kártevők ellen

Borzasztóan rossz érzés nézni, ahogy a kedvenc szobanövényed haldoklik. Elég, ha párszor nem kapott megfelelő mennyiségű vizet, vagy egyszerűen csak rossz helyen volt, és máris elkezd összeroskadni. Ennél talán még kellemetlenebb, mikor a nedvességre és a fénymennyiségre is figyelsz, ám kedvenc zöldjeidet mégis miniatűr kártevők támadják meg. A gyakorlott hobbikertészek már tudják, hogy ilyenkor nem kell feltétlenül vegyszerekhez és különböző biokeverékekhez nyúlnod, szimplán elegendő, ha gyufákat helyezel a növények földjébe. Lapozd fel a galériát, mutatjuk a részleteket!

Miért pont gyufa? A gyufaszálak különböző hasznos elemeket tartalmaznak, például kálium-klorátot, magnéziumot, foszfort, vas-oxidot és ként, amelyek elősegítik az erős gyökerek és a fényes lombozat kialakulását.
Kattints a további képekért!

Nemcsak gyönyörűek, de még a penészgombával, valamint a páralecsapódással is könnyedén felveszik a harcot ezek a növények, melyek egyben otthonod ékes díszei is lehetnek.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.