Lifestyle

Gyomirtás fillérekből, vegyszer nélkül: ez a 3 „csodaszer” az összes gazt kiirtja a kertedből és az udvarról!

A legjobb pedig, hogy valószínűleg a te otthonodban is megtalálhatók már azok a kellékek, melyek hatékonyan felveszik a harcot a gyomok ellen.

Itt a jó idő, jönnek a gyomok

Nincs is annál idegesítőbb dolog, mint a kertben lévő, gyakorlatilag kiirthatatlannak tűnő gaz és gyom, amiket jóformán csak a nagyon erős vegyszerekkel lehet eltüntetni a járda mellől és az udvarból. Márpedig a jó idő beköszöntével számítanunk kell erre a ház körüli problémára, hiszen a gyomok hihetetlenül gyorsan terjednek, és elcsúfítják az egyébként szép, rendezett kertet. De nem csupán csúnyák, hanem még kártékonyak és ártalmasak is, hiszen ellopják a vizet és a tápanyagokat más növényektől, például az udvaron lévő virágoktól, amik ezáltal elpusztulhatnak. Szerencsére azonban létezik pár hatékony, filléres és vegyszermentes trükk, amivel könnyedén megszabadulhatunk a gaztól, ami pedig a legjobb, hogy az otthonunkban már alapból megtalálható „csodaszerekről” van szó, így nem kell rohangálnunk a megváltást jelentő alapanyagért. Galériánkat átlapozva megtudhatod, mikről is van szó pontosan!

A citrom nem csupán a vízkő ellen veszi fel hatékonyan a harcot: kevesen gondolnak rá, hogy a kertben lévő gazok ellen is bevessék, pedig igencsak célravezető a gyomok ellen. Csupán annyi a teendő, hogy vágjunk félbe egy citromot, majd a levét nyomjuk egyenesen a bosszantó növényre. A gyümölcsben lévő sav néhány belül elpusztítja majd a gazt – a módszer különösen hatékony, ha a kezelt gyepet erősen süti a nap.
Kattints a további képekért!

Van egy bizonyos területe a lakásnak, amit a legtöbben csak belülről takarítunk le, pedig a hozzánk érkező vendégeknek rögtön szemet szúrhat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.