Lifestyle

Gyász: Elhunyt az egri borvidék híres borásza

Meghalt 78 éves korában a híres magyar borász Thummerer Vilmos, aki egyszer még az év bortermelője elismerést is elnyerte.

Elhunyt a borvilág legendája

Thummerer Vilmos legendás borászata, a Thummerer Pince az egyik legismertebb és legkedveltebb Egerben. A családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az egri borvidéken. A pincészet alapítói és egyben a vállalkozás vezetői Thummerer Vilmos volt és felesége Katalin. A vezetőségének egészét pedig a család tagjai teszik ki: három gyermek, az unokák, és meny egyaránt.

A kezdetek óta sokat bővült alapterület a honlap leírása szerint ma már eléri a 100 hektárt. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Vörösborok, fehérborok és rosé mellett pezsgő készítésével is foglalkoznak.

Az elismert egri borász halálhírét Az ihatóbb Magyarországért Facebook-oldal közölte. A honlapon viszont az is kiderül, december 21-én hosszú betegség következtében távozott el. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről pedig egyelőre nincsenek pontos információik.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

leadkép: instagram

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?
Lifestyle
A kutyái már lefekvéskor nyugtalanok voltak, de ő nem vett róla tudomást. Csak másnap reggel derült ki, hogy miért viselkedtek furán az ebek.
Lifestyle
Nem kell többet a kertet ellepő kártevőktől tartanod, ha ezt az olcsó, két összetevős "csodasprayt" használod a növényeiden.