A tökéletes guggolás 5 lépése - Ha így csinálod, fogyhatsz és a feneked is formásabb lesz

A guggolás az egyik legfontosabb és legalapvetőbb edzésgyakorlat, mégis sokan nem tudják helyesen végrehajtani - ez pedig gerinc-, derék-, térd és bokafájdalomhoz vezethet. Most megtanulhatod, hogyan kell csinálni, csak ezt az 5 szabályt kell betartanod!

A tökéles guggolás

Ha szabályosan guggolsz, akkor nagyon sokat tehetsz a fizikai erőnlétedért A guggolásnak számtalan válfaja létezik, mindet kipróbálhatod, variálhatod. Amellett, hogy változatossá teheted az edzésedet, megerősíted a lábaidat, törzsedet, csípődet, térdszalagokat és a vádlit is. Ha ezek a tájékok erősek, nemcsak formás lesz a tested, hanem könnyedén elkerülhető a későbbi derékfájás, inbalanszból és átterhelésből eredő izom- és ízületproblémák és még sok egyéb degeneráció. 

De nézzük, melyek pontosan a guggolás előnyei:

  • Az egész tested izmosodik, erősödik.
  • Könnyebben végrehajthatóak hétköznapi mozgássorok, amelyet akár hajolás, akár guggolás kísér. Nem lesz belőlük fájdalom, ráadásul fitten tartod magad.
  • Fogyaszt - a guggolással hatékonyan felveheted a harcot a makacs kilók ellen.
  • Bármely sportban növeli a teljesítményt.
  • Növelhető az ugrásmagasság.
  • Formássá és feszessé teszi a tested, különösen a feneked.

Hogyan guggoljak helyesen?

Azt tartsd szem előtt, mintha egy székre ülnél le, tehát először a csípőd hajlítsd és egy kicsit hátrafelé irányuljon ez a mozdulat, majd utána hajlítsd csak be a térded. Ügyelj arra, hogy a térd vonala ne lépje át guggolás közben a lábujjak vonalát. Guggolhatsz teljesen, vagy 90 fokig is (amikor a combcsont 90 fokos szöget zár be a lábszárcsonntal).

A következő oldalon megnézheted azt az 5 lépést, aminek a segítségével megtanulhatsz tökéletesen guggolni!

Fotók: topinspired.com, youtube.com

Oldalak