Roppant drága összetevők - Gondosan megválasztott alapanyagokból készült ételeket meglehetősen gyakran találunk a csúcskategóriás éttermekben. Egy font wagyu marhahús 200 dollár lehet, míg egy kilogramm kaviár körülbelül 10 000 dollárba kerül. Képzeld el azt, hogy egy teljes menüt rendelsz ezekből az alapanyagokból, majd kérsz hozzá egy kis fehér, olasz szarvasgombát is (kb. 7 500 USD / kg). Az ár rendkívül magas lenne! Figyelembe véve, hogy ezek az éttermek, kiváló minőségű alapanyagokat használnak - amelyek hozzávalóit lehet, hogy importálják - érthető, hogy miért kell kisebb adagoknak kerülnie a tányérokra: csak így tartható a "megfizethető" ár.
Roppant drága összetevők - Gondosan megválasztott alapanyagokból készült ételeket meglehetősen gyakran találunk a csúcskategóriás éttermekben. Egy font wagyu marhahús 200 dollár lehet, míg egy kilogramm kaviár körülbelül 10 000 dollárba kerül. Képzeld el azt, hogy egy teljes menüt rendelsz ezekből az alapanyagokból, majd kérsz hozzá egy kis fehér, olasz szarvasgombát is (kb. 7 500 USD / kg). Az ár rendkívül magas lenne! Figyelembe véve, hogy ezek az éttermek, kiváló minőségű alapanyagokat használnak - amelyek hozzávalóit lehet, hogy importálják - érthető, hogy miért kell kisebb adagoknak kerülnie a tányérokra: csak így tartható a "megfizethető" ár.