Lifestyle

A válasz: 42 – De miért?

42 éve jelent meg a Galaxis útikalauz stopposoknak első könyvkiadása, az évforduló alkalmából pedig utánanéztünk a művel szorosan összefonódó 42-es szám történetének.

Egy ikonikus regény létrejötte

A Galaxis útikalauz stopposoknak című sorozatot először Douglas Adams rádiójátékaként ismerte meg a közönség, amelyet a BBC 4 rádió sugárzott fejezetenkénti folytatásokban. 1979 szeptemberében jelent meg az első rész könyv formában a rádiójátékkal azonos címmel. 1992-ig bezáróan Adams ötrészes regényfolyamot írt, szívrohama előtt az író még fontolgatta egy hatodik rész megírását is, erre azonban 49 éves korában bekövetkezett halála miatt sajnos már nem került sor. 2009-ben végül kiadták az Eoin Colfer által írt hatodik részt. 1981-ben televíziós sorozat, 1984-ben számítógépes játék, 1993 és 1996 között képregény és 2005-ben mozifilm is készült belőle, melynek forgatókönyvírója és egyik producere maga Douglas Adams volt. A sikeres regénysorozatot több mint harminc nyelvre fordították le, lemez, kazetta és CD formátumban is kiadták, valamint színházi előadásként is látható volt.

De hogyan jön mindehhez a 42-es szám? A következő oldalon jobban belemerülünk a témába.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...