Így űzheted el könnyen a galambokat a kertedből, vagy az erkélyedről egy olcsó, és humánus módszerrel

Egy jól karban tartott kert elég csábító lehet a galambok számára. A madarak az erkélyünkre is odaszokhatnak, ahol vígan fognak majd potyogtatni.

Egy szakértő szerint megvan a tuti módszer ellenük

A galambok jelenléte természetes, de a populáció túlszaporodása olykor tud fejfájást okozni néhány városnak.

A vadgalambok végtelenül szelídek, de azért lehetőség szerint nem érdemes közelebbi kapcsolatba kerülni, például megsimogatni őket. Számos légúti betegség kórokozóját hordozhatják magukban, amelyeket ürülékükkel terjesztenek.

A galériánkban most megmutatjuk, egy szakértő szerint miképp lehet távol tartani a madarakat a kertünktől, vagy az erkélyünkről.

Mindenképpen legyünk óvatosak, ha valamilyen okból madárürülékkel kell érintkezünk, például takarítás közben. Ha lehet, tegyünk fel maszkot, takarítás után pedig alaposan mossunk kezet, mielőtt ennénk, innánk vagy az arcunkhoz érnénk.
Kattints a további képekért!

Videóra vették, ahogy egy galamb falatozott egy budapesti étteremben.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.