30 éve hunyt el Freddie Mercury: ismét megtekinthetjük a tévében a Queen budapesti koncertfilmjét

A Spektrum jóvoltából újra megnézhetjük a világ egyik legsikeresebb zenekarának budapesti koncertjét.

Hetvenezer néző előtt énekeltek Budapesten

Harminc évvel ezelőtt, 1991. november 24-én hunyt el Freddie Mercury, minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb zenei előadója, a Queen felejthetetlen frontembere. Az évforduló apropóján a Spektrum műsorára tűzi az együttes 1986-os budapesti koncertfilmjét.

A világ egyik legsikeresebb zenekara az 1986-os Népstadionos koncertjén 70 ezer néző előtt énekelte többek között az I Want to Break Free, a Who Wants to Live Forever, vagy a Bohemian Rhapsody című slágerét, de itt énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar dalt is, amely az egész esemény egyik legemlékezetesebb pillanatává vált.

A 26 fellépésből álló „Magic” turné kétségkívül legfontosabb koncertjévé vált a budapesti, hiszen egyrészt ez volt az egyetlen kelet-európai állomás, másrészt úgy sikerült tető alá hozni, hogy a szervezők felajánlották, koncertfilmet forgatnak a zenekarról, a forgalmazásból befolyó pénz pedig a Queent illeti meg – tekintve, hogy eredetileg nem volt elegendő összeg arra, hogy a zenekart kifizessék. Így három évvel a berlini fal leomlása előtt ez volt az egyik legemlékezetesebb magyarországi koncert, és az első azon nyugati rockkoncertek között, amelyet a vasfüggöny mögött rendeztek.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2