A főzet elkészítése egyszerű: csupán néhány friss vagy szárított articsókalevélre és vízre van szükség. Fél liter forró vízben 10 percig áztatva, majd leszűrve kész is a barnás, enyhén kesernyés ital, amelyből napi egy-két csészével ajánlott fogyasztani, lehetőleg étkezés előtt vagy reggel éhgyomorra. Bár az íze nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését, a pozitív hatások szinte garantáltak – főleg, ha valaki stagnáló súllyal vagy lassú emésztéssel küzd.
A főzet elkészítése egyszerű: csupán néhány friss vagy szárított articsókalevélre és vízre van szükség. Fél liter forró vízben 10 percig áztatva, majd leszűrve kész is a barnás, enyhén kesernyés ital, amelyből napi egy-két csészével ajánlott fogyasztani, lehetőleg étkezés előtt vagy reggel éhgyomorra. Bár az íze nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését, a pozitív hatások szinte garantáltak – főleg, ha valaki stagnáló súllyal vagy lassú emésztéssel küzd.