A testsúlycsökkenés megduplázásáért nagy valószínűséggel a joghurtban lévő D-vitamin és kalcium volt a felelős. A kalcium, mondhatni, jelez a szervezetnek, hogy hagyja abba a zsír tárolását és kezdje el égetni azt, ami mindenképpen előnyös diétázás során. Ezzel ellenkezőleg a kalciumhiány pedig éppen éhségünket és a finomságok utáni sóvárgásunkat fogja növelni, gyakorlatilag kényszerítve minket arra, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagokkal lássuk el szervezetünket. A D-vitamin szerepe pedig szintén a kalciumhoz köthető, ez a jótékony vitamin ugyanis megannyi pozitív hatása mellett elősegíti a kalcium felszívódását is.
3/4
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
A testsúlycsökkenés megduplázásáért nagy valószínűséggel a joghurtban lévő D-vitamin és kalcium volt a felelős. A kalcium, mondhatni, jelez a szervezetnek, hogy hagyja abba a zsír tárolását és kezdje el égetni azt, ami mindenképpen előnyös diétázás során. Ezzel ellenkezőleg a kalciumhiány pedig éppen éhségünket és a finomságok utáni sóvárgásunkat fogja növelni, gyakorlatilag kényszerítve minket arra, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagokkal lássuk el szervezetünket. A D-vitamin szerepe pedig szintén a kalciumhoz köthető, ez a jótékony vitamin ugyanis megannyi pozitív hatása mellett elősegíti a kalcium felszívódását is.