Lifestyle

Fogamzásgátlási kisokos: így válaszd ki a számodra legideálisabb módszert!

Manapság egyre több nő dönt úgy, hogy elhagyja a hormonális fogamzásgátló tablettákat. Mielőtt viszont így döntenénk, érdemes tisztában lennünk néhány fontos dologgal.

10 év alatt 6 féle fogamzásgátlót próbált

Erin, egy Amerikában élő, fiatal hölgy hatféle fogamzásgátlási módszert próbált ki az elmúlt tíz év során. „19 évesen kezdtem el hormonális fogamzásgátló tablettát szedni, ami remekül működött az első öt évben. De aztán... nem voltam túl jól" - mesélte a Woman's Health Magazinnak. Erin 31 éves korában hüvelygyűrűre cserélte a tablettát, mert erős hajhullást tapasztalt. Később egy másfajta gyógyszert is kipróbált, amitől aztán hangulatingadozásai lettek. Ahogy valószínűleg mindannyian, ő is rengeteg videóval találkozott a különböző közösségi média felületeken, melyek azt hirdették, milyen rossz hatással is van testünkre a hormonális fogamzásgátlás. Erin, a férjével és az orvosával folytatott hosszas beszélgetés után végül úgy döntött, elhagyja az összes létező fogamzásgátlót, mert úgy érezte, készen áll a családalapításra. Ez természetesen csak akkor jelent megoldást, ha valóban minden körülményünk adott a gyermekvállaláshoz és teljes mértékben felkészültünk az anyaságra. Ellenkező esetben nem csoda, ha egy idő után besokallunk és a fejünket fogva tűnődünk, hogyan is tovább, teljesen elveszve a fogamzásgátlási módszerek labirintusában. Ha te sem vagy teljes mértékben tisztában a hormonális fogamzásgátlás lehetőségeivel és szeretnél többet megtudni arról, mi is lenne a legideálisabb fogamzásgátlási módszer a számodra, akkor olvass tovább, ugyanis összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, melyeket mindenképpen fontos tudnod, mielőtt bármilyen döntést hoznál a fogamzásgátlást illetően! A cikk személyes tapasztalatokon és különböző szakértői forrásokon alapul, és nem helyettesíti az orvossal való konzultációt. A fogamzásgátlási lehetőségeiddel kapcsolatban mindenképp konzultálj nőgyógyászoddal!

Tévhitek Sajnos egyre több videó kering a különböző online platformokon, amelyek téves információkat adnak a hormonális fogamzásgátlás káros hatásairól. Ez a probléma olyannyira elhatalmasodott, hogy egyes orvosok arról számolnak be, hogy a pácienseik irreális és alaptalan aggodalmakkal érkeznek hozzájuk mondván, azonnal el akarják hagyni a tablettát. „Hirtelen egyre többen jönnek hozzám, mert szerintük túlságosan régóta szedik a hormonális fogamzásgátlót" - mondja Dr. Molly McBride, manhattani nőgyógyász. A legaggasztóbb az egészben pedig, hogy egy friss kutatás eredménye alapján a nők 25%-a nem használja az általa preferált fogamzásgátlási módszert, valamint a megkérdezettek mindössze 30%-a érzi úgy, hogy elegendő információval rendelkezik, mielőtt meghozná a fogamzásgátlással kapcsolatos döntést.
Kattints a további képekért!

Számtalan hamis információ kering az interneten a fogamzásgátló gyógyszerekről, amiknek nem szabad bedőlnünk. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, hogy továbbra is nyugodt szívvel használhasd, hiszen a tabletták közel 100%-os védettséget nyújtanak.

Leadfotó: 123rf, forrás: womenshealthmag.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A mesterséges intelligenciának elég hallgatóznia egy kicsit, és már meg is szerezte például a Facebook jelszavadat.
Lifestyle
Rúzsa Magdi hármas ikrei váratlan látogatóval találkozhattak.
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.