Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul főzted a tésztát: így kell helyesen elkészíteni valójában az olaszok szerint
Az olasz konyha rendkívül híres tésztaételeiről és az al dente módszerről, így nem csoda, hogy a nemzet képviselői összerezzennek, mikor meglátják, hogyan főzik a tésztát a világ többi országaiban…
Te vajon jól csináltad eddig?
Aki járt már Olaszországban, az jól tudja, hogy az olasz tésztánál és pizzánál nincs jobb a világon, hiszen konyhájuk és gasztronómiájuk a párját ritkítja. Az olasz tészta elkészítése igazi művészet, hiszen rendkívül sok tésztafajtából választhatunk, ha náluk járunk, és legyen szó spagettiről, lasagnéról, ravioliról vagy épp fettucinéről, biztosak lehetünk abban, hogy mindet, egytől-egyig kézzel készítik odafigyelve az alapanyagok minőségére és frissességére. Nos, idehaza nem éppen ez a megszokott, ahogyan a világ legtöbb országában sem: szinte mindenki előre csomagolt tésztát vásárol, amit azért szeretnek az emberek, mert nemcsak rendkívül finom vacsorák készíthetők belőlük egy hosszú nap végén, de 10 perc alatt kifőnek, ami felgyorsítja a főzés műveletét, így nem kell órákat álldogálni a konyhában. Igen ám, de az olaszok szerint több hibát is elkövetünk a tésztafőzés során, melynek következtében nem kapjuk meg azt az ízt, amitől ételünk igazán olaszos ízvilágú lenne. Hogy mikről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!
30 napig csak pizzát evett a kigyúrt személyi edző, Ryan Mercer. Nem hiszed el, mi történt vele.