Lifestyle

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul főzted a tésztát: így kell helyesen elkészíteni valójában az olaszok szerint

Az olasz konyha rendkívül híres tésztaételeiről és az al dente módszerről, így nem csoda, hogy a nemzet képviselői összerezzennek, mikor meglátják, hogyan főzik a tésztát a világ többi országaiban…

Te vajon jól csináltad eddig?

Aki járt már Olaszországban, az jól tudja, hogy az olasz tésztánál és pizzánál nincs jobb a világon, hiszen konyhájuk és gasztronómiájuk a párját ritkítja. Az olasz tészta elkészítése igazi művészet, hiszen rendkívül sok tésztafajtából választhatunk, ha náluk járunk, és legyen szó spagettiről, lasagnéról, ravioliról vagy épp fettucinéről, biztosak lehetünk abban, hogy mindet, egytől-egyig kézzel készítik odafigyelve az alapanyagok minőségére és frissességére. Nos, idehaza nem éppen ez a megszokott, ahogyan a világ legtöbb országában sem: szinte mindenki előre csomagolt tésztát vásárol, amit azért szeretnek az emberek, mert nemcsak rendkívül finom vacsorák készíthetők belőlük egy hosszú nap végén, de 10 perc alatt kifőnek, ami felgyorsítja a főzés műveletét, így nem kell órákat álldogálni a konyhában. Igen ám, de az olaszok szerint több hibát is elkövetünk a tésztafőzés során, melynek következtében nem kapjuk meg azt az ízt, amitől ételünk igazán olaszos ízvilágú lenne. Hogy mikről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

Az első és legfontosabb szabály az olaszok szerint, hogy főzés után soha ne öblítsük le a tésztát tiszta vízzel, mivel ezzel lemossuk a felületén lévő keményítőt, így a tészta nem fogja megfelelően magába inni a szószt, hanem a mártás inkább csak a felületén úszkál majd, nem pedig rátapad. A másik hiba, amit az emberek gyakran elkövetnek, hogy túl sok olajat adnak a tésztához főzés közben, ami a szakértők szerint ugyancsak azt eredményezi, hogy az olajos filmréteg miatt a szósz nem tapad majd a tésztához.
Kattints a további képekért!

30 napig csak pizzát evett a kigyúrt személyi edző, Ryan Mercer. Nem hiszed el, mi történt vele.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!