Roberta d’Elia olasz szakács azt is megosztotta, hogyan tudjuk elkerülni, hogy túl sok tésztát főzzünk ki egyszerre: szerinte a titok nyitja abban van, hogy kiszámoljuk, személyenként mennyi az átlagos adag. Roberta elárulta, hogy Olaszországban a legtöbb helyen 100 grammnyi tésztát főznek ki egy személyre az éttermekben, és hozzátette, rendkívül fontos a tésztafőzés közben az, hogy megfelelő, bő mennyiségű vízben főzzük ki: 100 gramm tésztához 1 liter vizet javasol, így a tészta tökéletesen megfő al dente módra. Ha tehát két személynek készítünk vacsorát, 200 gramm tésztát használjunk, amit két liter vízben főzünk ki.
3/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Roberta d’Elia olasz szakács azt is megosztotta, hogyan tudjuk elkerülni, hogy túl sok tésztát főzzünk ki egyszerre: szerinte a titok nyitja abban van, hogy kiszámoljuk, személyenként mennyi az átlagos adag. Roberta elárulta, hogy Olaszországban a legtöbb helyen 100 grammnyi tésztát főznek ki egy személyre az éttermekben, és hozzátette, rendkívül fontos a tésztafőzés közben az, hogy megfelelő, bő mennyiségű vízben főzzük ki: 100 gramm tésztához 1 liter vizet javasol, így a tészta tökéletesen megfő al dente módra. Ha tehát két személynek készítünk vacsorát, 200 gramm tésztát használjunk, amit két liter vízben főzünk ki.