Lifestyle

Fizetésemelést szeretnék kérni - Hogyan kezdjek hozzá?

Hacsak nem keresünk milliókat, előbb-utóbb felmerülhet bennünk, hogy fizetésemelést szeretnénk. Nem mindegy azonban, hogyan tálaljuk ezt a felettesünknek. Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Kezdd a lényeggel, bizonyíts!

Ha már egy jó ideje dolgozunk egy adott munkahelyen, méghozzá igen eredményesen, akkor természetes, hogy előbb-utóbb megfordul a fejünkben a fizetésemelés gondolata. De mi van akkor, ha a főnök még évek múlva sem ajánlja fel magától? Vajon mi a legjobb módja, hogy tudtára adjuk a kérésünket?

A fizetésemelési igényre főnökünk könnyen mondhatja, hogy csak akkor kapjuk meg, ha még pár fontos, nehezebb feladatot elvégeztünk, illetve, ha vannak jó terveink. Azonban ekkor se csüggedjünk, mivel így senki sem mondhatja azt, hogy nem dolgoztunk meg a magasabb bérért. Azt is gondoljuk végig, miért akarna a főnökünk többet fizeti azért, hogy alkalmaz bennünket? Mielőtt béremelést kérnénk, teljesítsük túl az elvárásokat pár hónapig, hogy mindenki lássa, valóban kiérdemeljük az emelést. Fontos továbbá az is, hogy ne csak magunk miatt igényeljük a magasabb bért, hanem tegyük hozzá, miért vagyunk értékesek a cégnek, és a jövőben is mi mindent tudunk hozzáadni a sikerekhez!

A fizetésemelés kérését célszerű összekötni egy sikeres projekt vagy nagyobb lélegzetű munka lezárásával, ám azzal számolni kell, hogy a multinacionális cégek szigorú határidőhöz kötik a béremelést, és erre általában egy évben egyszer van lehetőség. Ha mégis évközben próbálkozunk ezt elérni, akkor mindenképp legyenek tények a kezünkben.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...
Sztárok
Színfalak mögötti élményeiről számolt be a Playboy fotósa, aki többek között Pamela Andersonnal, Kim Kardashiannal és Demi Moore színésznővel is együtt dolgozott.