Fókuszban az egészség - Óriási siker volt a 2019-es FitBalance

Rengeteg látogatót vonzott a 2019-ben megújult, ingyenes sport- és életmódexpo.

FitBalance 2019 - A magyar sport fesztiválja

Minden eddiginél színesebb programmal, rengeteg sportággal, kiállítóval és előadóval várták az érdeklődőket május 4-én, szombaton a Papp László Budapest Sportarénában, a megújult FitBalance-on. Idén először ingyenesen látogathatták az érdeklődők a rendezvényt, a vidékről érkezők számára pedig 50%-os kedvezményt biztosított a MÁV a helyszínre való eljutáshoz. A számos látványosság, szolgáltatás mellett a legnagyobb sikert a sztártrénerek edzései aratták, amelyeken több ezer ember élvezhette együtt a mozgás örömét. Az MVM nagyszínpadon a fitneszvilág legnagyobbjait konferálta fel a műsorvezető, az olimpiai és világbajnok magyar ökölvívó, Kovács Kokó István: Béres Alexandra, Rubint Réka, Katus Attila és Czanik Balázs tartották meg itt edzéseiket, amelyeken egy gombostűt sem lehetett leejteni, olyan sok érdeklődőt vonzottak. Az egyik legnagyobb attrakció Schobert Norbi edzése volt, aki visszavonulása óta sehol nem tartott ekkora tömegnek órát, a FitBalance azonban őt is megmozdította.

A nők és a sport

Az idei év különlegessége volt a női-, sportfashion- és gasztrozóna, ahol egy-egy kimerítő edzés után lelki feltöltődésre és egy kis kalóriabevitelre is lehetőség nyílt. A hölgyeknek olyan hírességek és szakértők tartottak előadásokat, akik életmódjukkal és tudásukkal bárki előtt példák lehetnek. A női zóna műsorvezetője Iszak Eszter volt, aki beszélgetett többek között Tóth Verával az elképesztő testi és lelki átalakulásáról, az ATV képernyősével, Gajdos Tamással, aki 60 éves kora ellenére is fantasztikus formában van, valamint a szintén tévés Tatár Csillával, aki három évvel ezelőtt, szülése után nem sokkal elképesztő formában tért vissza a közönség elé.

Extra meglepetés a hölgyeknek

A Femcafe.hu közös standdal képviselte magát a rendezvényen a Magyarország Szépe versennyel és a BraidMe and More szalonnal. Egész nap kígyózó sorok álltak a fotófal és különböző szépségápolási aktivitások előtt. Gyönyörű hajfonatok, fantasztikus sminkek és manikűrök készültek, a szakemberek pedig abban is segítettek a résztvevőknek, hogyan lehet "edzésbiztos" sminket, frizurát vagy éppen manikűrt készíteni.

Finomat enni, de egészségesen

A beszélgetések mellett látványkonyhával is készültek a szervezők, ahol a magyar gasztronómia jeles képviselői főztek és sütöttek különböző egészséges harapnivalókat a résztvevők nagy örömére. Stőhr Gréta, Vágó Piros és a Femcafe.hu Konyhatündér blogjának szerzője, Marton Adrienn privát séf és gasztroműsorvezető is készült finomságokkal és ízletes, de egészséges receptekkel a közönség számára. Akinek pedig még több élvezetre volt szüksége, összesen 14 különböző kiállító ételeit és italait kóstolhatta meg a gasztrosétányon.

Kezdőknek és újrakezdőknek

A FitBalance ezúttal is az egyik legjobb helyszínként szolgált mind a kezdő, mind a gyakroló, sportkedvelő közönségnek. Rengeteg új mozgásformát ismerhettek meg a látogatók, így akik még csak keresik a számukra megfelelő mozgásformát azok is, akik pedig már nyitottabbak lennének valami újra, azok is találhattak olyan innovatív lehetőségeket, ami meghozza vagy éppen megtartja a sport iránti érdeklődésüket. A mozgás zónákban többi között hot iron, cross training, változatos aerobik órák, valamint jóga és body art várta az expo látogatóit.

Élsport, versenyek és konferenciák

Az élsport zónában a magyar kézilabda, teqball, evezés, asztalitenisz ökölvívás, tollaslabda és futball kiváló sportolói ismertették meg az érdeklődőket a sportágakkal, mellettük pedig gyerekversenyek zajlottak két helyszínen. A sport tudományos oldalában a MET "Edzés okosan" Konferencia beszélgetésein mélyedhettek el a résztvevők. A széles, nagy érdeklődésre számottevő programkínálattal a megújult FitBalance bebizonyította, hogy sikerült a célkitűzés, valóban Magyarország elsőszámú sport- és életmódfesztiválja lett. Találkozzunk jövőre is!

A sportprogramok mellett előadások, tréningek és fergeteges hangulat fogadta látogatókat.

Leadfotó és fotók: Femcafe.hu / Kunos Attila

Oldalak

Szólj hozzá Te is!