Lifestyle

Ferenc pápa rendkívül fontos gondolatokat közölt a nemzetközi nőnap apropóján

A nők egyenlő méltóságának elismerését szorgalmazta Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap, melyben a nemzetközi nőnapról emlékezett meg – írja az MTI.

A gyakorlatban is elismerést kell nyernie

Ferenc pápa kifejtette, hogy napokkal a nemzetközi nőnap után közelségét kívánja kifejezni minden nőnek, kiváltképpen azoknak, akiknek méltósága sérül.

„Mindannyiunkra még sok munka vár annak érdekében, hogy a gyakorlatban is elismerést nyerjen a nők egyenlő méltósága” – hangoztatta Ferenc pápa.

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a társadalmi és politikai intézmények alapvető kötelessége minden ember méltóságának védelme és előmozdítása. Megjegyezte: a nők számára, akik az életet hordozzák magukban, olyan körülményeket kell biztosítani, melyek segítségével képesek befogadni az élet adományát, és méltó életet képesek biztosítani gyermekeiknek.

Ferenc pápa köszöntötte a muszlimokat is, akiknek vasárnap este kezdődik a böjti hónap, a ramadán.

A Nemzetközi nőnap alkalmából most beszéljenek helyettünk azok a különleges hölgyek, akik már megmutatták a világnak, hogy bárki képes elérni az álmait, ha kész tenni érte!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!