3 felderítetlen bűnügy, amitől végigfut a hátadon a hideg – Máig nem sikerült megoldani a rejtélyeket

Bár a legtöbb bűnténynek sikerül a végére járni, gyakran semmilyen úton-módon nem lehet kideríteni, mi történt a szerencsétlenül járt áldozatokkal. Összegyűjtöttünk 3 történetet, amelyet máig nem sikerült megoldani. Ki ölte meg a békés hivatalnok feleségét, a takaros háziasszonyt vagy a bíró feleségét? Rejtély, és talán az is marad örökre…

Ki volt R.M. Qualtrough?

William Herbert Wallace hétköznapi férfi volt. 18 éve élt együtt feleségével, Juliával, egy jónevű biztosító társaságnál dolgozott, nem költekezett, mindig jó hangulatban volt, barátaival való kicsapongása pedig kimerült egy kéthetente megrendezett sakkversenyben. Egyik este azonban, amíg munkaügyben volt távol, meggyilkolták a feleségét a közös otthonukban. Wallace találta meg a testet, amikor hazaért, és azt állította, hogy nem ő volt a tettes.

De kezdjük az elején. Egyik este Wallace-t telefonon kereste egy R.M. Qualtrough nevű férfi, és azt kérte, Wallace keresse fel őt az otthonában, hogy megbeszéljenek egy biztosítási ügyet. Wallace nem volt ott, hogy fogadja a hívást, így csak az üzenetet kapta meg. Elhatározta, hogy már másnap este, munka után elmegy a férfihez. El is indult, de előtte a lelkére kötötte Juliának, hogy ne engedjen be idegeneket, és vigyázzon magára.

Wallace egy olyan címet kapott, amiről még soha nem hallott, így mindenkitől útbaigazítást kért, akitől csak tudott. Mások sem voltak okosabbak nála, se a villamosvezetőknek, se a rendőröknek, se a járókelőknek nem volt fogalmuk arról, hol van a Menlove Garden East. Wallace sokáig keringett azon a környéken, ahol úgy vélte, rátalálhat a házra, de nem járt sikerrel, így végül hazament. Ekkor találta meg Julia élettelen testét. Wallace először a szomszédoknak szólt, ők hívták a rendőrséget.

Wallace-t kihallgatták, és végül vádat emeltek ellene. Kiderült, hogy R.M.Qualtrough hívása a sakkjátszma helyszínéül szolgáló kocsmához közeli telefonfülkéből jött, és az is a férfi ellen szólt, hogy nyugodtan, szinte beletörődően vette tudomásul, hogy a felesége meghalt. Bár nem volt ellene egyértelmű bizonyíték, Wallace-t elítélték; a védelem azonban rögtön felmentésért folyamodott, és sikerrel járt, így Wallace szabadon, de összetörten hazamehetett. Két évvel élte túl feleségét, 1933-ban halt meg; a rejtélyt azóta sem sikerült megoldani. Ki ölte meg Juliát? Ki volt R.M.Qualtrough?

Fotó: Wikipédia

Oldalak

Szólj hozzá Te is!