Lifestyle

Meg tudod oldani ezt a furfangos rejtvényt? 140-es IQ alatt esélyed sincs rá

Ismét nehéz fejtörővel találod szemben magad, ugyanis megint berozsdásodott matektudásodra lesz szükséged.

Frissítsd fel matekélményeidet!

Az utóbbi időben megjelentetett fejtörőink főként kakukktojás-vadászatból álltak, szóval épp itt az ideje, hogy némi változatosságot csempésszünk képrejtvény-sorozatunkba. Hosszú idő után először ismét elő kell kapnod berozsdásodott matektudásodat, ugyanis Dudás Gergely (alias Dudolf) nemrég egy különösen cseles egyenlettel rukkolt elő, melynek megoldása bizony nem lesz sétagalopp. Csak a legintelligensebb, leggyorsabb észjárású versenyzők képesek megfejteni - akinek pedig nincs a kisujjában a matematika, az ebben a fordulóban szinte labdába sem rúghat. Persze nem akarjuk idejekorán elvenni a kedved ettől a remek fordulótól - lássuk is a részleteket! Az ábrán - melyet erre a linkre kattintva tekinthetsz meg nagyobb méretben, illetőleg kifogástalan minőségben - egyenletek sorozatát láthatod, Dudolf pedig arra kíváncsi, hogy milyen számot rejthet az utolsó sor bal oldala. Eljött hát az idő, hogy felfrissítsd matematika-élményeidet - összpontosíts, próbálj meg minden idegszáladdal a feladatra fókuszálni, gondolkozz logikusan, igyekezz számításba venni minden eshetőséget, aztán ha úgy érzed, a birtokodban van a helyes megfejtés, már csak egyetlenegy teendőd maradt.

Lapozz tovább, a második oldalon eláruljuk a megoldást!

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.