Nemsokára elrejthetjük a lájkokat Facebookon és Instagramon is

Mindenki erre a fejlesztése várt, s a Facebook többéves tesztelés után végre bejelentette: nemsokára megjelenik a kapcsoló a közösségi oldalak felületén, melynek segítségével kivitelezhető lesz a művelet.

Ha nem pörög a lájkszámláló

A Facebook- és Instagram-lakók emberemlékezet óta vártak már egy olyan fejlesztésre, mely lehetővé teszi, hogy az egyes bejegyzések alatt összegyülemlett lájkokat egyszerűen elrejtsék a kíváncsiskodók elől - legyen szó akár saját posztjainkról, akár mások által közzétett tartalmakról. A fáma szerint a Facebook már régóta dolgozik a probléma megoldásán. A szakemberek úgy érvelnek, hogy amennyiben valaki kevés lájkot kap a megosztott tartalmaira, az súlyos pszichológilai nyomással is járhat. Ha ugyanis nem pörög a lájkszámláló egy-egy bejegyzés alatt, az könnyen azt az érzetet keltheti a felhasználóban, hogy nem annyira értékes, mint a többi Facebook- vagy Instagram-user. A problémát egyelőre még nem sikerült orvosolni, de a közelmúltban az Instagram már fontos lépést tett a megoldás irányába: próbajelleggel már láthatatlanná tette a lájkok számát, de csak azok számára, akik szintúgy a lájkmentes verziót kapták meg tesztelésre.

A Facebook áprilisban elkezdett dolgozni egy másik megoldáson. Azt találták ki, hogy a felhasználók saját maguk határozhassák meg, hogyan szeretnék látni az egyes bejegyzéseket. A tech óriás most bejelentette: hamarosan mindenütt bevezetik ezt az újítást - nemcsak az Instagramon, de a közösségi oldal fő alkalmazásában is.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2