Lifestyle

Hatalmas pert akaszthatnak a legnagyobb közösségi médiás platformok nyakába

Eric Adams, New York város polgármestere helyi idő szerint szerdán bejelentette, hogy pert indítottak több közösségi médiaplatform ellen, mert használatukkal hozzájárulnak a fiatalok mentális egészségének válságához.

Függővé teszik a fiatalokat?

A kereset szerint - amit egy kaliforniai bíróságon nyújtottak be - a Meta tulajdonában álló Facebook, Instagram, továbbá az Alphabet érdekeltségébe tartozó Youtube, valamint a Snapchat és a kínai fejlesztésű TikTok "szándékosan veszik rá és teszik függővé a fiatalokat a közösségi média használatára".

"Az elmúlt évtizedben betekintést nyerhettünk abba, hogy az online világ milyen mértékben képes magával ragadni és függőséget kialakítani, folyamatosan kiszolgáltatva gyermekeinket olyan káros tartalmaknak, amelyek mentális egészségügyi problémáikat csak súlyosbítja" - áll a nyilatkozatban.

Az említett alkalmazások hatása miatt számos iskolai körzetben indítottak pert a gyerekek miatt a vállalatokkal szemben az elmúlt hónapokban, a közösségi médiát felügyelő szabályozó testületek pedig a gyerekek védelme érdekében szigorúbb követelményeket fogalmaztak meg a szolgáltatókkal szemben - írja az MTI.

Az Alphabet tagadja az ellene felhozott vádakat.

Múlt hónapban Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója a szenátus előtt kért elnézést az emberektől a közösségi média gyerekekre kifejtett kártékony hatásai miatt.

A Meta egyik szóvivőjének elmondása szerint a vállalat célja, hogy a fiatalok "életkoruknak megfelelő, biztonságos tapasztalatot szerezzenek az online éterben", a TikTok pedig közölte: követve az iparági változtatásokat folytatják a megkezdett munkát a közösség biztonságának fenntartása érdekében.

Sokaknak elegük van már a Metából, vagyis a Facebookból. Viszont nagy elhatározás kell, hogy végleg töröld magad.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.