Az egész életünket behálózza majd a Facebook, ha megvalósul Mark Zuckerberg hátborzongató terve

Ha a Facebook alapítójának víziója valóra válna, a közkedvelt közösségi oldal egy zavarba ejtően bonyolult online világgá terebélyesedne.

Beszippantana a virtuális valóság

A The Verge információi szerint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója öt éven belül úgynevezett "metaverzum céggé" fejlesztené a népszerű közösségi oldalt. A metaverzum pedig jóval szélesebb lehetőségeket jelent, mint amit egy egyszerű social media platform nyújtani tud: voltaképpen egy rendkívüli mértékben kitágított, végtelenül színes online világról van szó, melyben a felhasználók virtuálisan dolgozhatnak, játszhatnak, szórakozhatnak, cseveghetnek, ráadásul mindezt úgy, hogy közben virtuálisvalóság-headsetet viselnek a fejükön. Zuckerberg szerint az élmény semmi máshoz nem lenne hasonlítható, és a metaverzum voltaképpen maga "a testet öltött internet", amiben nem pusztán különböző tartalmakhoz juthatnánk hozzá, de tulajdonképpen mi magunk is benne élnénk ebben a gigantikus virtuális világban.

(A „metaverzum” kifejezést legelőször Neal Stephenson író használta az 1992-es Snow Crash című regényében, mi több, az „avatar” kifejezést is a könyv gyökereztette meg, s ez utóbbi fogalmat már nagyon sokan használják akár a neten, akár különböző játékokban.)

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2