Téged is őrületbe kerget a Facebook bosszantó pittyegése? Mutatjuk a megoldást

Ismét támadt némi zavar a világ legkedveltebb közösségi médiás felületének működésében, de szerencsére orvosolható a probléma. Máris mutatjuk, hogyan.

Újra megviccel bennünket a Facebook

Hozzászokhattunk már, hogy a Facebook időnként meghibásodik (sőt tavaly ősszel több órára elérhetetlenné is vált a népszerű közösségi oldal), azonban most egy olyan bosszantó hiba ütötte fel a fejét Mark Zuckerberg birodalmában, mely sok felhasználót kihoz a béketűréséből. A HVG.hu cikke hívta fel rá a figyelmet, hogy számos user panaszkodik: a chatüzenetek érkezéséről tudósító pittyegést annak ellenére hallják, hogy a beállítások között ki van kapcsolva - pontosabban tiltva van - náluk ez a funkció. Legalábbis eddig ebben a hiszemben éltek - az utóbbi órákban ugyanis automatikusan aktívra váltott a kapcsoló.

Persze ettől még nincs vége a világnak, a hangjelzés könnyűszerrel kikapcsolható. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a képernyő jobb felső sarkában található, lefelé mutató nyílra kattintva előhívni a menüt, aztán a Beállítások és adatvédelem pontot kell kiválasztanunk, ezen pedig a Beállításokra kell kattintanunk. Ezután az oldal aljáig kell görgetnünk, a Böngésző nevű résznél pedig azt kell figyelnünk, hogy aktív-e (kék színű-e) az „Üzenet érkezésekor hangjelzés”. Amennyiben igen, nincs más teendőnk, mint letiltani (ebben az esetben a kapcsoló szürkére vált).

Miután mentjük a beállításokat, a rendszer elvileg ki is kapcsolja a hangjelzést, a HVG.hu cikke azonban hozzáteszi, hogy vannak, akik még ebben az esetben is tapasztalják a pittyegést.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk, számukra mi a megoldás!

Oldalak

  • 1
  • 2