Ezt keverd a muskátli locsolóvizéhez: egész nyáron ontja majd magából a szebbnél szebb virágokat

Szeretnéd, hogy a gondosan elültetett muskátlik egész nyáron megállás nélkül virágozzanak? Egy könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz csupán szükséged.

A titok az öntözésben rejlik

Ha hazánk legnépszerűbb nyári kerti növényére gondolunk, szinte biztos, hogy mindenkinek a muskátli ugrik be elsőként. Tavasztól késő őszig virágzik, a gondozása sem túl bonyolult és szinte bárhova rakhatunk belőle: így a teraszra, erkélyre, ablakpárkányra, de akár be a lakásba is vihetjük. Az időjárás szélsőséges változásai miatt nem egyszerű megóvni és gondozni egész nyáron át, de szerencsére léteznek filléres házi praktikák is, amelyek segítenek ebben.

Mielőtt ültetésbe fognál, fontos tudni:

  • a muskátli napi 6-8 óra napfényt és laza, jó vízelvezetésű talajt igényel
  • öntözését akkor végezzük, amikor már kissé száraznak érezzük a talajt
  • az elvirágzott részeket érdemes eltávolítani és visszavágni a szárat, így a növény több energiát tud fordítani az új virágok fejlődésére
  • a kerti muskátli jól tűri a nyári hőséget is
  • a borostyánlevelű vagy futó muskátli gyönyörű látványt nyújt csüngő kosarakban, ámpolnákban vagy a földön terülve is, viszont ezek az árnyékosabb, hűvösebb helyeket kedvelik.

Most pedig lássuk azt a titkos öntözési módszert, amely segíthet, hogy megduplázd a virágok számát. Részletek a galériában!

A legjobb időpont az öntözésre a korán reggel, vagy a késő este, fontos ugyanis, hogy elkerüljük a hideg víz hatására bekövetkezhető sokkot a növénynél. Ha van lehetőségünk, tartsunk árnyékban egy kancsó vizet, és ezzel öntözzük a muskátlikat, így megelőzhetjük, hogy a forró talaj hirtelen lehűljön a hideg víz hatására.
Kattints a további képekért!

Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes változtatni ezen a kerti rutinon.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.