Ne csak az edények tisztítására használd a mosogatógép tablettát! El sem hiszed, mi mindenre jó még

A mosogatógép tablettáknak nem csupán a mosogatás során vehetjük hasznát: számos módon lehetnek segítségünkre a háztartás körüli feladatokban, éppen ezért érdemes belőlük minél többet tartani otthon.

Sokoldalúan fel lehet használni

A mosogatógép az egyik legfantasztikusabb elektronikai találmány, ami nemcsak időt takarít meg, hanem energiát és pénzt is, mindemellett egyszerűbbé, továbbá gyorsabbá teszi a rendrakást – de persze fontos, hogy tudatosan használjuk, vagyis mindig tanácsos megvárni, amíg teljesen megtelik, mert félig üresen elindítani nem érdemes. A gépbe szánt tablettákat arra tervezték, hogy hatékonyan eltávolítsák a foltokat, a zsírt, illetve az ételmaradékot az edényekről, ráadásul akkora a választék belőlük, hogy mindenki kedvére válogathat aszerint, nála melyik vált be a leginkább. Azonban nem pusztán konyhai eszközeink megtisztítására alkalmasak, éppen ezért érdemes belőlük betárazni; részletek a galériában!

Bár a szemetesek gyorsan koszolódnak, azonnali tisztítással elkerülhető a mélyebb szennyeződés. Rendszeresen ajánlatos átmosni őket, erre pedig egyszerű módszer lehet a következő: töltsük fel a kukát meleg vízzel, majd adjunk hozzá egy mosogatógép tablettát. Hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon, majd engedjük állni egy órán át, végül alaposan öblítsük át forró vízzel.
Kattints a további képekért!

Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott tárgyat, így érdemes észben tartani, hogy mely dolgokat tilos ezzel a vegyszerrel megtisztítani.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Life

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty