Lifestyle

Ezt érdemes megkóstolnod! Ez lett a spanyolok királya

Soha nem gondoltam volna, hogy életem során valaha is meg fogom kóstolni a pacalt vagy a saját tintájában készült tintahalat. A Padronban viszont ezek az ételek is úgy vannak elékszítve, hogy még az én érzékeny gyomrom sem tiltakozott ellene. Az abszolút nyertes pedig a chorizo al sidra: fűszeres cidrában sült spanyol kolbászkák volt. Akarjátok tudni, hogy mit érdemes itt még kipróbálni?

Ahol még a tálak is Spanyolországból jöttek

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Tavaly szeptemberben nyílt meg a VIII. kerületi Horánszky utcában a Padron nevű spanyol tapas bár, amiről már annyi jót olvastam, hogy muszáj volt nekem is kipróbálnom. Örülök, hogy ez a vendéglőt hagytam utoljára, mert ez a spanyol kis ékszer megkoronázta az utamat.

Madridi pacal, bárány cabra sajttal, narancsos füge mártással, ide vele!

Mondják, hogy az a jó kínai étterem, ahol kínaiak esznek. A Padron ezek szerint igen jó spanyol tapas bár lehet, mert a vendégek fele spanyol ajkú volt. Szívünk szerint végig ettük volna az étlapot, de mivel szerettük volna tartani magunkat a költségvetéshez, így csak a legkülönlegesebbek közül válogattunk. A vacsorát a hely névadójával, a pimientos de padronnal kezdtük, ami spanyol kicsi sült paprika olajban kisütve, maldon sókristállyal. A következő a callos a la madrilena con garbonzas vagyis a madridi pacal csicseriborsóval volt. Igen, tudom, pacal, fúj! Ám az a legenda járja, hogy a Padrónban még az is megnyalja a pacal után mind a tíz ujját, aki egyébként irtózik ettől az ételtől. A legenda igaznak bizonyult!

De mitől lehet ilyen különleges? „A mi pacalunk libazsírban konfitált csicseriborsóból, serrano sonkából, chorizo kolbászból, kicsontozott köröm és a pacalból (elsősorban a méhkaptáros részéből) és faszénen füstölt paprikával fűszerezve készül” – tudtuk meg az étel titkát Beck Mártontól, a hely egyik tulajától. Kipróbáltuk még a calamares en su tinta – tintahal a saját tintájában, csak igazi tengerimádóknak ajánljuk! A személyes kedvencünk a patatas bravas házi oliolival (fokhagymás majonéz) és brava szósszal (paprikás-paradicsomos), valamint az abszolút nyertes a chorizo al sidra: fűszeres cidrában sült spanyol kolbászkák volt. Végül a bárány cabra sajttal, narancsos füge mártással már alig fért belénk.

Fotó: Femcafe/Zsingor Tünde

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
A karácsonyi dekoráció nem csupán látvány, hanem az otthon ünnepi átalakítása is.
Lifestyle
Növényeink elrendezése nemcsak kreatív játék, hanem otthonunk hangulatát is teljesen új szintre emelheti.
Lifestyle
Rendszeresen részét képezi az étrendednek a görög joghurt? Akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis megtudhatod, milyen hatással van a szervezetedre, ha sűrűn fogyasztod.
Sztárok
Fejes Tamás rögtön 70 ezer forinttal kezdett a Kincsvadászokban, pedig azt se tudta, mi van a lepel alatt.
Egészség
Sokszor éppen az okozza a makacs pattanásokat, amire a legkevésbé gyanakodnánk, még akkor is, ha mindent megteszünk a szép, tiszta bőrért.
Sztárok
Vasárnap este kiderült, ki nyerte a Sztárban Sztár All Stars második évadát – A döntőben került sor az év televíziós bejelentésére is!