Lifestyle

Ezért nem bírod elviselni a parfümöd illatát a menstruációd alatt

Veled is előfordult már, hogy szinte megundorodtál a kedvenc parfümödtől a menstruációd idején?

Az a fránya ciklus!

Szakértők szerint a menstruációnk a hormonváltozás miatt befolyásolja a szaglásunkat, és a havi ciklusunk különböző időpontjaiban más és más illatokhoz vonzódunk - így amit egyik héten még szeretünk, az a következő héten már teljesen taszító lehet. Amikor az ösztrogénszintünk az egekben van, a szaglásunk is sokkal élesebb. A kutatások azt mutatják, hogy az illatok egyébként hangulatjavító hatással bírnak. "A menstruációs ciklus érzelmi hatásai jól dokumentáltak; a tünetek a szorongástól a depresszióig terjednek" - jegyzi meg a parfümőr, Ruth Mastenbroek. Az illatanyagok megfelelő időzítése segíthet a feszültség és a stressz érzéseivel kapcsolatban, amelyek azzal járnak együtt, amin a testünk keresztülmegy.

Tehát hogyan is működik pontosan az „illatciklusozás” és hogyan készülhetsz fel erre az időszakra? Kattints a galériára és kiderül!

1-5. nap: Citrus és menta Ez az első nap, amikor megjön a menstruációd, ebben az időszakban az ösztrogén- és progeszteronszintek alacsonyak lehetnek, és előfordulhatnak görcsök, érzékeny mellbimbók, hangulatingadozások, fejfájás és fáradtság, vagyis a klasszikus PMS-tünetek. Ilyenkor általában kerüljük az erős, intenzív illatokat, amelyektől csak még fáradtabbnak érzed magad. Az olyan jegyek, mint a bergamott és a citrom segíthetnek az éberségben és serkenthetik az érzékeidet. Ugyancsak serkentő hatással bírnak a gyógynövényes és mentolos illatok, ráadásul ezek az illóolajok hangulatjavító hatással is bírnak.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás Glamour UK

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.