Ezeket az ételeked fogyaszd a koronavírus-járvány idején - Hálás lesz a szervezeted
Vannak ételek, amelyek kifejezetten jót tesznek az immunrendszerünknek és sokkal ellenállóbbá tehetjük velük a szervezetünket még ebben a pandémiás időszakban is. Ha szeretnéd 'megacélosítani' a védekezőképességed, akkor érdemes lenne ezeket az élelmiszereket beiktatnod az étrendedbe. Mutatjuk!
Kemény ellenállás
A szakértők szerint most egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a kosarunkba, utána pedig az asztalra, hiszen egyes ételek gyengíthetik, míg mások erősíthetik szervezetünk ellenálló képességét. Egyes kutatások alapján a rostban gazdag, növényi eredetű, és fermentált ételek fogyasztását, valamint a többszörösen feldolgozott készítmények bevitelét érdemes csökkenteni, ellenben a mediterrán étrend nagyon hasznos lehet ebben az időszakban.
A következő ételeket javasolják:
- sok gyümölcsöt,zöldséget,
- diót, mogyorót, olajos magvakat,
- teljes kiőrlésű gabonalisztből készült termékeket,
- extra szűz olívaolaj,
- sovány húsok és a halak - akár fagyasztva, illetve konzerv formájában,
- kefír, joghurtféleségek,
- valódi oltókultúrával gyártott sajtok,
- kombucha,
- savanyított káposzta
Lapozz a cikk folytatásáért!