Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hámozd meg és kockázd fel a kis sütőtököt, majd süsd meg egy tepsiben fűszerezés nélkül.
2. Tedd a sütőtököt még forrón a turmixgépbe, adj hozzá 50 ml agávészirupot, majd pépesítsd.
3. Tedd az összes hozzávalót a sütőtökpürével együtt egy lábasba, és forrald fel kevergetés közben. Csökkentsd a hőfokot, és főzd még 10 percig. Szűrd át a szirupot egy finom szűrőn, majd tedd félre.
4. Önts 2 adag eszpresszót egy pohárba (kb. 70 ml). Adj hozzá 6 evőkanál szirupot a kávéhoz. Lazán verd fel a tejszínt, és adj egy teáskanállal a kávéhoz, majd díszítésként reszelj rá egy kis fahéjt vagy szerecsendiót.
Fotó: Pinterest
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Hámozd meg és kockázd fel a kis sütőtököt, majd süsd meg egy tepsiben fűszerezés nélkül.
2. Tedd a sütőtököt még forrón a turmixgépbe, adj hozzá 50 ml agávészirupot, majd pépesítsd.
3. Tedd az összes hozzávalót a sütőtökpürével együtt egy lábasba, és forrald fel kevergetés közben. Csökkentsd a hőfokot, és főzd még 10 percig. Szűrd át a szirupot egy finom szűrőn, majd tedd félre.
4. Önts 2 adag eszpresszót egy pohárba (kb. 70 ml). Adj hozzá 6 evőkanál szirupot a kávéhoz. Lazán verd fel a tejszínt, és adj egy teáskanállal a kávéhoz, majd díszítésként reszelj rá egy kis fahéjt vagy szerecsendiót.