Így spórolhatsz anélkül, hogy észrevennéd - Ha jól csinálod, egy lakásra is összejöhet

Spórolni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Igaz, ami igaz, igényel némi elszántságot, tervezést és odafigyelést, de ha okosan csináljuk csak jól jöhetünk ki a dologból. Mutatunk néhány egyszerű tippet, melyekkel úgy takaríthatsz meg pénzt, hogy szinte észre sem veszed!

Vásárolj körültekintően

Ahány üzlet, annyiféle kínálat, ár és akció. Vásárlás előtt érdemes utánanézni a boltok aktuális kínálatának és végezni egy kis ár-összehasonlítást. Egy amerikai felmérés szerint a vásárlók ötven százaléka állítja, hogy a leggyorsabb és leghatásosabb módja annak, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatokat, egy kis bevásárlás előtti online kutakodás.

Ha elromlik valami, próbáld megjavítani

Ma egy olyan társadalomban élünk, ahol az emberek, ha valami elromlik, ahelyett, hogy megpróbálnák megjavítani azt, rögtön a szemétbe dobják. Pedig ha csak egy kicsit is kreatívak vagyunk és nem sajnáljuk az időt és az energiát, akár egy pár réteg friss festékkel is csodákat művelhetünk.

Készíts heti menetrendet

A legegyszerűbb módja a spórolásnak az, ha mindig előre megtervezzük a heti menüt, így mindig pontosan fogjuk tudni, hogy mikor és mit kell vásárolnunk és nem esünk abba a hibába, hogy fölösleges dolgokkal töltsük fel a bevásárló kosarunkat. A vacsoraihlet reményében tett, sorok közötti céltalan kóborlás ugyanis csak fölösleges pénzkidobáshoz vezet.

Köss megtakarítást

Ha hosszú távon gondolkodsz és nagyobb pénzösszeget szeretnél megspórolni valamire, köss megtakarítást! Ha minden hónapban akár csak pár ezer forintot teszel félre például autó-, vagy lakásvásárlási célra, néhány éven belül tetemes összeg gyűlhet össze a számládon, anélkül, hogy megéreznéd a félretett pénz hiányát. Egyes kondíciók ráadásul emellé állami támogatást vagy szükség esetén kedvező hitellehetőséget is biztosítanak.

Ha nagyobb terveid vannak! (x)

Ha nem csak kisebb dolgokra gyűjtesz, de esetleg meglévő otthonod felújításán, vagy új lakás vásárlásán töröd a fejed, a Fundamenta Lakáskassza az egyik legjobb lehetőség számodra, hogy valóra válthasd a terveid! Ráadásul, ha most kötsz akciós Lakásszámlát, megháromszorozhatod havi megtakarításodat! Pörgesd fel lakásterveidet most Triplázó Bónusszal és Nyiss akciós Fundamenta Lakásszámlát!

Fotók: today.com, pinterest.com; Leadfotó: shutterstock.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!