Epres-fehércsokis kávéval és ellenállhatatlan receptekkel köszön a tavasz

A hosszú tél után végre újra ébred a természet – és vele együtt az érzékeink is. A kávérajongók a friss tavaszi levegő, a színpompás virágok és az első meleg napsugarak mellett új ízeknek is örülhetnek. idén trendi ízpárosításokkal, valamint koffeinmentes blendekkel indul a tavasz.
A Nespresso legújabb szezonális, limitált kiadású különlegessége, a Vertuo White Chocolate & Strawberry a fehér csokoládé bársonyosan lágy édességét és az eper friss, gyümölcsösségét ötvözi. Az ízek tökéletes harmóniája olyan kávéélményt teremt, amely egyszerre kényeztető és üdítő – tökéletes választás egy napindító reggeli mellé vagy egy délutáni kávészünethez. Forrón fogyasztva igazi desszertélményt nyújt, de kiváló alapja lehet egy jeges kávékoktélnak is.
Kávé, ami lendületbe hoz
Az egyre népszerűbb funkcionális kávék világába is új csavart hoz a Nespresso a Vertuo Coffee+ Active bevezetésével. Ez a B6-vitaminnal dúsított kávé a tavaly nyáron már limitáltan elérhető közönségkedvenc íz, a Sunny Almond Vanilla újragondolt változata, amelyet elsősorban jegeskávéként fogyasztva ajánlanak a márka kávészakértői.
Kávépillanatok – koffein nélkül
Egyre többen vannak, akik nem szívesen mondanak le a kávé ellenállhatatlan ízéről, ugyanakkor a koffeinmentes megoldásokat keresik. A vállalat két különleges újdonsággal válaszol erre az igényre. Vertuo Sweet Vanilla Decaffeinato néven érkezik az első ízesített koffeinmentes kávékapszula, amely a magyar fogyasztók egyik kedvencét, a vaníliás ízvilágot varázsolja a csészékbe. Az intenzív pörkölésű kávék szerelmesei is örülhetnek, hiszen immáron a Vertuo Double Espresso Chiaro-t is élvezhetik koffeinmentes változatban. A Nespresso kizárólag természetes koffeinmentesítési eljárásokat használ: a folyamat során víz vagy szén-dioxid segítségével gyengéden vonják ki a koffeint a zöldkávé-szemekből, megőrizve azok eredeti aromáját. Ezeknek a kíméletes módszereknek köszönhetően a kávé minősége változatlan marad és ugyanolyan feledhetetlen ízélményt nyújt, mint egy klasszikus kávé, csak koffein nélkül.
Kávéreceptek minden alkalomra
Az új ízek nemcsak önmagukban, hanem kreatív kávéreceptként is új dimenziót nyitnak a kávézás élményében. Lepd meg nőnapon szeretteidet egy különleges kávépillanattal, és készítsd el az újdonságokból a lenti recepteket! A Nespresso hisz abban, hogy a feledhetetlen kávéélmények nem érnek véget az utolsó korttyal: minden hozzájuk visszajuttatott használt kávékapszulát újrahasznosítanak. A használt kapszulák leadhatók a Boutique-okban, futárszolgálattal vagy a Média Markt üzletekben létrehozott gyűjtőpontokon is.
WHITE CHOCOLATE STRAWBERRY DELIGHT
Kortyolj bele ebbe a fehércsokis-epres álomba! A krémes fehér csokoládé íze találkozik a kávé tökéletes aromájával, amit a lágy tejszínhab és a friss eper varázsol egyedi kávédesszertté.
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo White Chocolate & Strawberry kávékapszula (230 ml)
- 20 g fehér csokoládé
- tejszínhab
- 1 szem friss eper
- 1 habcsók
Elkészítés:
- Egy nagyobb méretű átlátszó csésze aljába olvasszunk 20 g fehér csokoládét, majd készítsünk rá 230 ml Nespresso Vertuo White Chocolate & Strawberry kávét.
- Díszítsük az ital tetejét tejszínhabbal, frissen vágott eperrel és összemorzsolt habcsókkal.
WHITE CHOCOLATE STRAWBERRY ICED LATTE
Ezt a jeges italt a kávé, a csoki és az eper triója teszi ellenállhatatlanná: indítsd ezzel a különlegességgel a tavaszt!
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo White Chocolate & Strawberry kávékapszula (230 ml)
- 170 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntej
- 15 ml eperszirup
- 5 db nagy méretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 10 g fehér csokoládé
- 1 szem friss eper (opcionális)
Elkészítés:
- Készítsünk 100 ml tejből hideg tejhabot.
- Tegyük a jégkockákat egy nagy, átlátszó pohárba, öntsünk rá az eperszirupot, majd 70 ml hideg tejet.
- Az elkészült hideg tejhabot óvatosan töltsük a pohárba.
- Készítsünk a tejhab tetejére 80 ml Nespresso Vertuo White Chocolate & Strawberry kávét a Nespresso Vertuo kávégépünk „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).
- Reszeljünk fehércsokoládét az elkészült ital tetejére, és ízlés szerint díszítsük egy szem friss eperrel.
SWEET ACTIVE DELIGHT
B6 vitaminnal dúsított kávéból is készülhet fantasztikus desszertkávé! A jegesen ajánlott ízesített kávé mandulás aromáit a méz és a citromhéj teszi teljessé.
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Vertuo Active kávékapszula (80 ml)
- 2 db nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
- 10 g méz + díszítéshez
- 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntej
- mandulaszeletek és kezeletlen citromhéj a díszítéshez
Elkészítése:
- Tegyünk a jégkockát egy közepes méretű, átlátszó pohárba, majd adjunk hozzá 10 g mézet.
- Készítsünk a tejből hideg tejhabot, majd töltsük a jégre.
- Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Active kávét közvetlenül a pohárba.
- Díszítsük az ital tetejét mandulaszeletekkel, citromhéjjal, és egy kis extra édességért csorgassunk rá egy kevés mézet.
A Nespresso tavaszi újdonságai március 4-étől elérhetők a weboldalon és a Boutique-okban.




























