Külföldön is egyre kapósabb az első magyar horrorfilm - Tekintsd meg a hátborzongató előzetest!

Bergendy Péter Post mortem című alkotása október végén debütál a hazai mozikban, de előtte több külföldi filmfesztiválon is bemutatják. Nagyigényű, látványosnak és hangulatosnak ígérkező filmjével a direktor egy atomjaira hullott Magyarország felkavaró világát mutatja be.

Egyedülálló, vérfagyasztó atmoszféra

Bergendy Péter új filmje, a Post mortem című horror október 28-án került a hazai mozikba - jelentette az alkotás hazai forgalmazója, az InterCom.

Július 20-án a a vajdasági 28. Palicsi Európai Filmfesztiválon az Új magyar film szekcióban mutatták be a Post mortemet, majd július 22-én a 17. Grossmann Fantasztikus Film és Bor Fesztiválon, a szlovéniai Ljutomerben tekinthette meg a publikum, sőt augusztus 29-én Oslóban, a 4. Ravenheart Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmjeként vetítik le. Az első igazi magyar horrorfilmnek ígérkező Post mortem ebben a hónapban a svájci 20. Neuchâteli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

„Igényes és látványos filmjével Bergendy Péter egy romokban heverő Magyarország kíméletlen világát mutatja be. Teljesen egyedülálló a vérfagyasztó atmoszféra és a vizuálisan mellbevágó horrorjelenetek ilyen szerves összefonódása. A film újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar zsánerfilm él és lenyűgöz minket” - olvasható a fesztivál honlapján.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2