Lifestyle

Elképesztő, milyen trükkökkel lopják az autókat: ezt a 4 csapdát vetik be leggyakrabban

Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba. Íme, 4 technika, amit előszeretettel vetnek be, hogy eltulajdonítsák mások járműveit.

Csökkenő tendencia

Az elmúlt három évben tapasztalt látványos csökkenés után úgy tűnik, az autólopások száma ismét növekedésnek indult. Érdemes hét megismernünk a tolvajok leggyakoribb trükkjeit, hogyha szembetalálkozunk egy hasonló helyzettel, időben tudjuk reagálni. A BrightSide csokorba szedte a legelterjedtebb „szakmai” módszereket, amelyeket előszeretettel vetnek be a bűnözők vagy az autónk vagy az abban hagyott értékeink megszerzésére.

Táska az anyósülésen A leggyakoribb hiba, amit a mai napig sok autós elkövet, hogy az anyósülésre dobja az értékeivel teli táskáját. Erre pedig a tolvajok szó szerint ugranak, főleg a közlekedési lámpáknál: ha megállsz a pirosnál és nem zárod le az autót, igencsak megkönnyíted a dolgukat. Ha szerencséd van, csak az értékeid bánják, de ha a tolvaj után eredsz, még a járgányod is odalehet: elképzelhető ugyanis, hogy a tolvaj társa épp azt várja, hogy üresen hagyd az autód, és már be is ül a helyedre.
Kattints a további képekért!

Ez a házi csodaszer nemcsak extra hatásos, de szó szerint fillérekbe kerül.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.