Lifestyle

Ezeket az ételeket soha ne edd reggelire: ezt fogyaszd helyettük

Mutatjuk, hogy mit ne egyél reggelire, és mit válassz helyettük, hogy egészséges legyél, és az energiaszinted se ingadozzon.

A nap legfontosabb étkezése

A reggeli kiemelkedő fontossággal bír az egészséges életmód és a megfelelő energiaszint kialakításának szempontjából. Azonban nem mindegy, mit választunk az étkezés alkalmával. Ahogyan Lara Buckle, a Wellness Detective szakértője is kiemeli, vannak olyan ételek, amelyek nem tesznek jót a szervezetnek. Általánosságban elmondható, hogy azok az ételek, melyek magas cukortartalommal bírnak, ugyanakkor alacsony rost- és fehérjetartalommal rendelkeznek, nem ideálisak reggelire. Ezek az ételek ugyanis nem biztosítják a hosszantartó jóllakottság érzését, és gyakran vezetnek energiaingadozásokhoz, amelyek délutánra kimerültséghez és éhséghez vezethetnek.

Mutatjuk, hogy mit ne egyél, és mit fogyassz helyettük!

1. Cukros gabonafélék: ,,Sok reggeli gabonaféle magas hozzáadott cukrot tartalmaz, ami hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, a megemelkedett vércukorszinthez, és az energiacsökkenéshez a nap folyamán" – magyarázza Buckle. 2. Pékáruk: A pékáruk, mint például a croissant, magasak lehetnek finomított szénhidrátokban és hozzáadott cukrokban. Bár gyors energiabombát nyújthatnak, ez gyakran rövid élettartamú, és később éhséget okozhat. 3. Feldolgozott húsok: A bacon, a kolbász és más feldolgozott húsok telített zsírsavakat, adalékanyagokat és tartósítószereket tartalmaznak. Ezek rendszeres fogyasztása hozzájárulhat szívbetegséghez és más egészségügyi problémákhoz.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...