7 évesen lett hős - Segítség nélkül látja el súlyosan beteg nagyszüleit a kínai kislány

Ezrek szívét érintette meg a 7 éves Yi Miaomiao története, nem ok nélkül. A kislány édesapja tavaly, tragikus hirtelenséggel halt meg, és nem sokkal később az anyja is elhagyta őt. A lurkónak azonban egy perce sem volt szomorkodni, jelenleg ugyanis ő látja el 61 éves nagypapáját és 70 éves nagymamáját.

Csodagyerek

„Olyan jó gyerek, és olyan sokat szenvedett.” – mondta nagypapája a kis Miaomiaóról, aki felnőtteket megszégyenítő erővel egyengeti saját és nagyszülei sorsát. Nem csak a háztartási munkák elvégzésében segít idős szeretteinek, de lelkiismeretesen dolgozik a család csöppnyi földjén is, ahol burgonyát és kukoricát termesztenek. Emellett évente eladnak egy malacot, és az ebből kapott pénzből igyekeznek megélni.

A nagyszülők egészségi állapota sajnos olyan rossz, hogy semmiképpen sem tudnának Miaomiao nélkül boldogulni. A nagypapa egy súlyos bőrbetegségben szenved, a nagymama pedig mentális beteg, ráadásul a jobb kezét abszolút nem tudja használni. A falu, ahol laknak, két órára fekszik a legközelebbi várostól; az odajutás különösen nehéz, hiszen sáros, hegyi utakon kell keresztülvergődnie magát a vándoroknak.

Miaomiao sorsáról még többet olvashatsz a következő oldalon!

Fotók: dailymail.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!