Add ezt a titkos hozzávalót a csirkemellhez, és soha többé nem lesz száraz

Minden háziasszony találkozott már azzal a kihívással, hogy a csirkemell elkészítése során könnyen kiszáradt. Ez az egyik leggyakoribb probléma, hiszen a sovány hús különösen érzékeny a túl hosszú sütési időre vagy a nem megfelelő technikára – egy bizonyos praktikának köszönhetően azonban ezt a gondot is gyerekjáték megoldani.
Omlós és szaftos lesz a végeredmény
A csirkemell az egyik legjobb sovány fehérjeforrás, amely nemcsak magas fehérjetartalma miatt népszerű, hanem azért is, mert tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, például B-vitaminokkal, foszforral és szelénnel. Emellett jelentős mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, amelyek elengedhetetlenek az egészséges étrendhez. Sokoldalúsága miatt rengetegféleképpen elkészíthető: grillezve, sütve, főzve, párolva vagy épp saláták alapanyagaként is remekül megállja a helyét, és hosszú időre teltségérzetet biztosít a család minden tagjának. Népszerűsége részben annak is köszönhető, hogy gyorsan és pofonegyszerűen feldobható vele egy-egy étel, egyetlen negatívuma, hogy ha nem figyelünk oda az elkészítésre, könnyen kiszáradhat, ezért érdemes az emlékezetbe vésni egy kiváló trükköt, ami egyszer s mindenkorra képes orvosolni ezt a problémát. A folytatásért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf