Lifestyle

Egy soha véget nem érő kálvária: évek óta egy fillért sem fizetnek a budapesti lakástulajdonos albérlői, és még kilakoltatni sem tudja őket

A lakásban élők három éve tartoznak a bérleti és a közüzemi díjakkal. Az azóta felhalmozódott költségek mind a tulajdonost terhelik majd - abban az esetben is, ha valamilyen csoda folytán mégis sikerülne kilakoltatni az albérlőket.

A bérlőknek nincs semmilyen bevételük

Évek óta nem tud megszabadulni fizetni nem hajlandó albérlőitől egy budapesti lakástulajdonos - számolt be róla a Blikk. A szolgáltató már az elektromos mérőóra leszereléséről is döntött, az ingatlanban élők tiltakozása miatt azonban ezt egyelőre nem tudták végrehajtani. A lakás tulajdonosa már megszámlálhatatlanul sok alkalommal felszólította az albérlőket, hogy távozzanak, azonban kérésének mindmáig nem tettek eleget. A tulajdonos végül az ELMŰ és egy biztonsági cég segítségét kérte.

A bérlők egyetlen szolgáltató illetékeseit sem engedték be a lakásba, a költségeket ugyanis nem tudják kifizetni. A családfő nem rejtette véka alá: egy ideje nincs semmilyen bevétele, sőt már a bérleti szerződés aláírásakor sem tudta, milyen forrásból fizeti majd a lakhatás költségeit. A férfinek négy gyermeke van, felesége pedig épp várandós, ezért a költözés számára egyáltalán nem opció.

A rendőrség semmit sem tehet az ügy megoldása érdekében, ugyanis amíg nem kerül sor tettlegességre, nem intézkedhetnek. Színre lépett azonban egy magánnyomozó is, aki nemrég meggyőzte a családapát, hogy írjon alá egy olyan szerződést, ami kiköltözési záradékkal is rendelkezik. Ennek értelmében a lakás tulajdonosa azonnal felmondhatja a megállapodást, a bérlőknek pedig néhány hónapon belül el kell hagyniuk az ingatlant, ami állítólag igencsak rossz állapotban van.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk azonnal folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...