Lifestyle

Kihagyhatatlan programokkal várja a családokat a Budapesti Állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat. A programok a környezetvédelem és a természetvédelem köré csoportosulnak – írja az MTI.

Növényismertető, kézművesprogram, zoopedagógia

A Föld Fesztivál első napjával indul az állatbemutatók, látványetetések és állattréningek főszezonja is - közölte az állatkert. Pénteken elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családokat várják több állomáshelyen, amelyeken például az állatkerti vadállatmentő munkát lehet megismerni, de lesz zoopedagógiai állomás, növényismertető és kézművesprogram is.

Az Állatkert partnerszervezetei is izgalmas programokkal készülnek: fenntarthatóság-játszóházzal, ismertetik a Madárbarát kert programot, a hazai hüllők és kétéltűek világát, de sokat megtudhatunk az év emlőséről, a vadmacskáról, valamint a talaj és a komposztálás jelentőségéről is.

A Föld Fesztivál ideje alatt, április 19-én indul el a Légy ott! programsorozat is, amely kora őszig naponta több állattréningből, látványetetésből, állatbemutatóból áll. Lesz többek között oroszlánfóka-tréning, pingvin- és sörényeshangyász-látványetetés, sőt elefántiskola is. Ezeket a programokat az állatkert munkatársai előre meghirdetett időpontokban tartják, így a látogatók előre megtervezhetik, hogy melyik Légy ott! programon szeretnének részt venni.

Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.