Lifestyle

Nemcsak otthonodra, de egészségedre is veszélyes lehet a kemény víz - így szabadulj meg tőle könnyedén!

Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.

Érdemes tenni ellene

A kemény víz gyakori probléma, általában a magas ásványi anyag tartalom miatt alakul ki. Ezek az ásványi anyagok, például a kalcium és a magnézium, a föld alatti kőzetekből származnak, az erózió során pedig a vízbe kerülnek. A kemény víz káros hatásokat gyakorolhat a háztartási készülékekre és a vízellátó rendszerre, például a mosógépekre, a vízmelegítőkre és a csövekre. Emellett a kemény víz negatívan befolyásolhatja a bőr és a haj állapotát is, szárítva és irritálva azokat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy időben észrevegyük, ha túlzottan kemény a víz otthonunkban. Hogy mégis hogyan? Olvass tovább, eláruljuk!

Fehér lerakódás Az egyik leggyakoribb jel a fehér vagy szürkés lerakódások megjelenése a csaptelepeken, a zuhanyfejeken és más vízellátó berendezéseken. Ezek a lerakódások általában a kalcium és a magnézium ásványi anyagokból származnak, amelyek kiválasztódnak a kemény vízből. Amikor a víz elpárolog, ezek az ásványi anyagok lerakódnak a felületeken, látható fehér vagy szürkés foltokat hagyva maguk után.
Kattints a további képekért!

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Leadfotó: Pexels, forrás: southernliving.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.