Búcsúzz el a korai tavasztól – ónos esővel, sarkvidéki hideggel tér vissza a tél

Jégeső, villámlás, -10 fok vet véget a korán jött tavasznak. Szerda estétől már egyre több lesz a felhő, havas esőt, a hegyekbe havazást ígér a meteorológia.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető riasztást adott ki az ország egész területére a várható vegyes halmazállapotú csapadék miatt. Az ország déli részében záporok, zivatarok várhatóak, amelyeket havas eső, sőt, jégdara is kísérhet.

Estétől az északi tájakon akár hó is eshet és a szél is megerősödik. Csütörtök hajnalra a csapadék megszűnik és bár számíthatunk napsütésre, estére ismét csapadékosra fordul az idő. Pénteken egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, emiatt délután már mindenhol számíthatunk havazásra és szélre.

Sarkvidéki hideg

Szerdától egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, ennek köszönhetően a hőmérséklet hétvégére jelentősen visszaesik. Erős, helyenként viharos időjárásra számíthatunk főként vasárnap, jelentős csapadék azonban nem lesz. Vasárnap egyes északi megyékben akár -10 fok alá is eshet a hőmérséklet, de az ország többi részén is fagypont alatt marad a napközbeni csúcshőmérséklet.

Bár fronthatás nem befolyásolja a napjainkat, egyeseknél a hideg miatt fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás és vérnyomáscsökkenés is előfordulhat. A közelekedésben részt vevőknek érdemes fokozottan odafigyelniük.

Lájkold vagy oszd meg a cikket - készítsd fel ismerőseidet a következő napok időjárására!

A télben is lehet gyönyörködni: retro fotókon elevenedik meg a jeges Balaton!

Fotó: MTI/Varga György

Oldalak