Az 5 legokosabb kutyafajta - Még az embereknél is intelligensebbek

Sok szempont van, ami alapján ki lehet választani, milyen kutyát szeretnénk: van, aki azt nézi, mennyire játékos, más a nagytermetűeket keresi, de a legtöbben valószínűleg a kutyus értelmi képességeit figyelik. Tévedés ne essék, minden négylábú okos, de egyes fajták kiemelkedően intelligensek. Nézzük a listát!

1. Border collie

A közepes termetű, de nagyon intelligens pásztorkutya Skócia és Anglia határvidékéről származik, ahol azért tenyésztették, hogy kikerülhetetlen őrzője legyen a nyájaknak. Hihetetlenül értelmes eb, aki szeret és tud is tanulni, mindemellett pedig emberbarát a javából. Mivel bőven van mozgásigénye, csak azoknak ajánljuk, akik vagy hatalmas kertet tudhatnak a magukénak, ahol a kutyus szabadon szaladgálhat, vagy van idejük rendszeresen levinni sétálni.

2. Német juhászkutya

Nem véletlen, hogy a legtöbb nyomozó-és mentőkutya német juhászkutya, hiszen ez a fajta rendkívül kedves, játékos, ugyanakkor okos, határozott és munkaszerető. Németországból származik, ónémet juhászkutyákból és különböző pásztorkutyákból tenyésztették ki. Több forrás szerint is kitűnően végzi el a feladatokat, szereti a gyerekeket és figyelmes is: életének középpontjában a gazdi áll, mindenkivel barátságos, akit a gazdi szeret. Német juhászkutyát csak azok vegyenek magukhoz, akik sokat tudnak foglalkozni vele, hiszen megsértődik, ha állandóan egyedül van.

3. Golden Retriever

A golden retriever valószínűleg sok „leg” listán szerepel, hiszen kedves, élénk természetű, mindemellett pedig nagyon eszes is, így bárkinek utánozhatatlan társa lehet. Származási helye Nagy-Britannia. Imádja a gyerekeket, de abban is partner, hogy vadászni menjen a gazdájával. Hibátlan temperamentumú ebként hivatkoznak rá, aki energikus és mindenkivel barátságos. Szereti, ha futhat és úszhat, és szinte bárhol megél, ha szeretet veszi körül.

Fotók: ehow.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!