Bombaforma recept: íme a legbrutálisabb farizom építő gyakorlatok személyi edzőtől

Szakértőnk, Godó Fanni elárulja, hogy hogyan hozhatjuk formába magunkat a karantén időszaka alatt egy egyszerű, de kemény otthoni farizomedzéssel, amihez csupán egy székre és néhány szabad percre van szükségünk. Mutatjuk a szuper gyakorlatok! - Videó

Godó Fanni- Személyi edző

​​​​​A mozgás mindig életem része volt, de büszke vagyok rá, hogy kisegített egy komolyabb betegségemből is, az anorexiából, amelyből saját magam „húztam ki” és az akkor megszerzett tapasztalatokat, tudást is szeretném átadn, így láthatjátok hogy semmi sem lehetetlen, és senkinek sem kell beletörődnie abba, ha bármi elromlik az egészségünkkel kapcsolatban. Merj segítséget kérni, segítek. Még többet itt olvashatsz rólam!

Gyilkoljuk le a felesleget

Most aztán bőven akad időnk az edzésre, és bár a konditermek már megnyitották kapuikat, mégis akadnak olyanok, akik inkább még igyekeznek távol maradni a tömegtől. Szakértőnk, Godó Fanni személyi edző most olyan brutális farizom gyakorlatsort állított össze Neked, amitől garantáltan izomlázad lesz, de ez az áldozat nem sok ahhoz képest, hogy milyen kőkemény fenékkel indulhatsz neki a nyárnak. Az öt különböző feladat az alsótest izmait támadja, ráadásul célzottan a comb illetve a farizom van a középpontban. Íme a gyors és hatékony székes edzésterv!

Csípőflexor erősítése

A fenék legyen feszes, a csípő nem lóg, a mellkas pedig kiemelt. A vállak közé ne essünk be, ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy összezárjuk hátul a lapockákat.
A rengeteg ülés, illetve a gyenge farizom az évek előrehaladtával egy megrövidült psoas izmot eredményezhet, ami iszonyú hát- és csípőfájdalmakat okozhat. Ha eleget nyújtottad a feszes flexoraidat és semmi eredménye nem volt, akkor kezdd el erősíteni így, mint ahogyan a videón is láthatod. Itt két izom is dolgozik

Musculus iliopsoas

  • nagy horpaszizom (psoas major) - utolsó háti csigolyák és az utolsó háti csigolyák, ágyéki csigolyák (I-IV) és a combcsont között szalad
  • csípőizom (iliacus) - a csípő hátsó felszínén, a csípőlapát belső felszínéről ered

Ők ketten képesek - a másik három csipőhajlító izom mellett - 90°-ban hajlítani, valamint a horpaszizom stabilizáló szerepénél fogva közvetlenül hat a gerince is.

Csípőemelés háttámasszal

A lapocka felső szakaszát támasszuk meg a széken, a fej nem marad ott, végig neutrális helyzetetét tartjuk a gerinctől. A farizmunkat feszítsük meg, a térdek nem zárnak, a lábfejek előre néznek, míg a csípőszéles terpeszt tartunk. Leengedéskor a levegőt szívjuk be az orrunkon, visszafelé fújjuk ki folyamatosan a szánkon. A felső pontban a farizomra ráfeszítünk és egy kicsit megtartjuk.

Ajánlott: 15-20 ismétlés

Cikkünk folytatódik...

Oldalak

Szólj hozzá Te is!