Figyelem, ez rengeteg üzletet érint: változik a boltok nyitvatartása

Érdemes tudni a változtatásról, nagyban befolyásolhatja az ünnepi bevásárlást.

Így lesznek nyitva a boltok

A legnagyobb üzletláncok – köztük az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny Market, a Spar és a Tesco – üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek a rövidebb nyitvatartás mellett. A munkát végzőknek a járvánnyal összefüggő nagyobb terhelés miatt is több pihenőidőre van szükségük – tették hozzá.

Az OKSZ tagvállalkozásai azt javasolják, hogy a vásárlók tájékozódjanak előre a december 24. előtti napok nyitvatartásáról is. Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki – például bútor-, barkácsáruházak közül –, továbbá kisebb iparcikk árus boltok sem – hívták fel a figyelmet.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat; arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak – jelezték még a közleményben.

Szijjártó Péter szólalt meg a témában.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak