Lifestyle

Belső légkondi: így hűtsd le magad a kánikulában jéghideg italok nélkül!

A jéghideg szomjoltók kifejezetten rossz hatással vannak a szervezetre, és egyáltalán nem ajánlott a fogyasztásuk. Ajánlunk viszont helyette más alternatívákat, pörgess tovább!

Hűsítő italok

A nyári forróságban már szinte reflexszerűen nyúlunk a hideg és jeges italok felé. Hiszen kinek ne esne jól egy hűsítő üdítő a nagy melegben, amikor már órákat ültünk a tömegközlekedési eszközökön, strandoltunk vagy sétáltunk a forró aszfalton? Ám mint kiderült, a jéghideg szomjoltók kifejezetten rossz hatással vannak a szervezetre, és egyáltalán nem ajánlott a fogyasztásuk. Ugyanis az ilyen hőmérsékletű italok zsibbasztják az agysejteket, ráadásul pont azokat, amelyek jelzik az agynak a szomjúságot. Ezáltal a testünk nem jut annyi folyadékhoz, amennyit normál esetben igényelhet, ami akár rosszullétekhez és megbetegedésekhez is vezethet.

Az igaz, hogy a hideg innivalók direkt hatással vannak a testhőmérsékletre, ám ez a hűtő hatás nagyon rövid ideig tarthat, hiszen a belső szerveink hamar felmelegítik azt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az üdítőkben, gyümölcslevekben, sörben is jócskán találhatunk kalóriát, cukrokat, és ezt ugyanúgy fel kell dolgoznia a szervezetünknek, mint az ételekből származókat.

Milyen más alternatívák vannak testünk lehűtésére? Lapozd fel galériánkat és mutatjuk!

Hidegzuhany Kezdjük a napot hideg zuhannyal vagy fürdővel és fejezzük is be azzal. Ha nem tudjuk magunkat rászánni a teljes test-zuhanyra, akkor a karunkat és lábunkat zuhanyozzuk hideg vízzel néhány percen át. Ha módunk van rá, naponta akár többször is ismételhetjük.
Kattints a további képekért!

Cikkünk hősei egytől-egyik olyan királyi leszármazottak, akik a szerelem nevében képesek voltak mindent hátrahagyni, búcsút inteni az előkelő rangoknak és anyagi biztonságnak, hogy végül szívük választottja mellett kezdjék újra az életüket.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle