Lifestyle

Megszavazták, hol legyen a Balaton Sound a jövőben

Közvéleménykutatást tartottak Zamárdiban arról, hogy továbbra is ott rendezzék meg a Balaton Sound fesztivált. Kiderült, hogyan döntöttek a helyiek.

A kezdetektől zamárdi ad otthont a Balaton Soundnak

A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. A rendezvényre 2007 óta minden év júliusában kerül sor Zamárdi városában, a Balaton déli opartján, közvetlenül a vízparton. A 2019-es önkormányzati választási kampányában a település jelenlegi polgármestere, Csákovics Gyula már jelezte, hogy túl nagy terhelést jelent a városnak a naponta 20 ezer embert vonzó nemzetközi zenei fesztivál, és növelni kell a rendezvény bérleti díját.

Bár korábban az is felmerült, hogy a fesztivál új helyre költözik, végül a tárgyalások jelentős eredményeket hoztak. Bár a Balaton Sound a vírus miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt, a fesztivál korábbi szerződése azonban lejárt és újra kellett tárgyalni a feltétleket. Eszerint a következő három évre nagyjából a kétszeres díjat fizetnék ki a szervezők: évi 150 millió forintos bérleti díjat, valamint a helyszín rekultivációjára további 90 millió forintot – foglalta össze a likeBalaton.hu.

Zamárdi lakosságának körében közvéleménykutatást végeztek, hogy ilyen feltételek mellett vállalják-e a továbbiakban is a fesztivál befogadását. Kérdőív segítségével mérték fel, hogy támogatják-e a helyiek a nagy tömegeket vonzó, de a település szempontjából jelentős bevételt hozó Balaton Sound fesztivált. A helyi konzultációban egészen pontosan 2800 fő vehetett rész: a 18. életévüket betöltött állandó lakosok, valamint a 18. életévüket betöltött, Zamárdiban tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárok.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Múlt héten kezdődött meg az idei cannes-i filmfesztivál, melynek alkalmából Eva Longoria magára öltötte az egyik legkáprázatosabb, egyben legmerészebb ruhát, amit valaha láttunk rajta.